Ostali sportovi

Allen Johnson dolazi u Zagreb

HINA • srijeda, 06.07.2005.

Zagreb će 11. srpnja ugostiti eminentne svjetske atletičare, a nastup na Hanžekovićevom memorijalu potvrdio je i Allen Johnson te svi hrvatski atletičari, osvajači odličja na Mediteranskim igrama...

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

"Međunarodni atletski IAAF grand prix miting Zagreb 2005., koji će se 11. srpnja održati u Sportskom parku Mladosti, bit će idealna prigoda za ljubitelje atletike da vide na djelu sve naše osvajače odličja na Mediteranskim igrama u Almeriji", izjavio je danas na konferenciji za novinstvo glavni menadžer mitinga Harald Edletzberger.

Po njegovim riječima prošlogodišnji pobjednik memorijalne utrke na 110 metara prepona i zlatni s olimpijskih igara u Ateni Kinez Xiang Liu neće doći u Zagreb, ali je zato dolazak potvrdio četverostruki svjetski prvak Amerikanac Allen Johnson koji je ove godine već istrčao rezultat od 12.93, a naš predstavnik u utrci bit će rekorder Jurica Grabušić (13.54).

Zbog prvaka Mediterana i hrvatskog rekordera Edisa Elkasovića (20.94) bacanje kugle je iz nacionalne pretvorena u međunarodnu disciplinu, a organizatori vjeruju da bi u Zagrebu Edis mogao baciti kuglu više od 21 metra.

Posebno će biti zanimljiva disciplina ženskog kladiva gdje će se našoj Ivani Brkljačić (71.00) suprostaviti ponajbolje svjetske kladivašice Poljakinja Kamila Skolimowska, Kubanka Yipsi Moreno i Francuskinja Manuela Montebrun.

Od aktivnog bavljenja atletikom na zagrebačkom mitingu oprostit će se u utrci na 3000 metara Branko Zorko, a nastup u utrci na 1000 metara je unatoč ozljedi potvrdila Slovenka Jolanda Čeplak.

Direktor mitinga Dražen Kroupa istaknuo je da će Sportski park Mladosti, u kojem je osvježena staza i povučene crte na atletskoj stazi, zablistati u punom sjaju.

Po riječima izvršnog direktora mitinga Željka Grabušića u prodaju je pušteno 3.200 karata i one će se po cijeni od 50 kuna za zapad i 20 za istok moći kupiti svakog dana na blagajni Sportskog parka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!