arhiva

O Bože hvala Ti

Tomislav Pacak, Dario Dodić • ponedjeljak, 12.06.2006.

Jedni smo od rijetkih članova muške populacije koji preferiraju malo odmora i relaksacije na proputovanjima ispred divljanja i opijanja zajedno s ostalim navijačima (to je rezervirano za razdoblje neposredno prije i poslije utakmice). Božica Fortuna osmjehnula nam se već na željezničkom kolodvoru u Zagrebu...

16 sati provedenih u vlaku već je samo po sebi dovoljno naporno, pa dodatno opterećenje u liku preostalih četvero "sustanara" u kupeu nikome nije potrebno. S tom mišlju krenuli smo rezervirati karte za vlak prije nekoliko dana. Naravno, sjetili smo se prekasno i simpatična žena na šalteru mogla nam je samo ponuditi mjesta u odvojenim kupeima.

Slika 2 od 3.
Foto: Tomislav Pacak

Ja (Dario) bio sam bolje sreće i završio sam u kupeu s tri simpatične djevojke. Tomo je završio u kupeu pored i započela je akcija "nađimo jednog za zamjenu". Gospodin s naočalama dočekan je kao gutljaj vode u pustinji, zamijenio se s Tomom i omogućio nam ugodno druženje s djevojkama. Iz ostalih kupea čuje se "Kol'ko nas ima, lalala kol'ko nas ima". Trenutno nam napamet pada jedna druga navijačka pjesma, "O Bože hvala Ti...". A navijanje? Recimo da ćemo sačuvati glasnice za Berlin, u kupeu imamo pametnijeg posla...

Procedura pripreme za događaj godine počela je onog trenutka kad je Srna ponovno uvalio gol Šveđanima. Dobivanje akreditacija za Mundial približno je ili jednako nemogućoj misiji, pogotovo ako ste 'neki tamo web portal'. Naime, za razliku od novinskih redakcija, web portali akreditacije dobivaju izravno preko FIFE, u prijevodu - za vrlo ograničen broj mjesta borite se s virtualno tisućama suparnika. Srećom, Sportnet.hr nije 'neki tamo portal' - FIFA je mjesecima pratila naš rad, i na kraju nas nagradila akreditacijom za SP!

Sjajne vijesti! Istina, ne za nas. Nije bilo upitno da će Sportnetov akreditirani novinar biti Bernard Benny Jurišić, glavni naš urednik koji godinama prati hrvatsku reprezentaciju. Dakle, da, sjajno, dobili smo akreditaciju, no nama to baš i nije puno olakšalo život. No, ovo SP nismo mogli propustiti! Tko će za četiri godine ić' u Južnu Afriku (zašto je uopće tamo SP?!), a za osam godina već će oko noge bit kugla (žena) i lanac (djeca).

Slika 1 od 2.
Foto: Tomislav Pacak

Nije ostalo puno opcija, s obzirom da nemamo veze i vezice kao mnogi drugi, prijavili smo se na HNS-ovu aukciju, i čekali. Mjesec dana kasnije smo dočekali. Dragi g. Pacak, žao nam je... Nema veze, bio je dogovor, idemo svejedno. Međutim, sretna zvijezda ipak negdje pazi na nas. Netko 'pametan' odlučio je ne kupiti svoje karte, pa je stigao novi mail, suprotnog sadržaja. Dragi g. Pacak, sa zadovoljstvom vam možemo ponuditi mogućnost kupnje karata za Hrvatska - Brazil. Ako želite... Ako želimo?! Smiješno, uplatili smo već idući dan.

Potom je uslijedila organizacija putovanja (izbor je pao na vlak) i smještaja (negdje smo blizu ZOO-a, gdje god on bio), a konačno onda sama priprema putovanja, pakiranje i slične banalosti tipa kupovanje navijačkih rekvizita, boja za glavu... Vjerujte, u životu toliko kockastog nije bilo u dvije putne torbe.

Onda se sreća osmjehnula još jednom. Vizionar Dario kupio je Philipsove CD-e prije par mjeseci, a onda je odjednom, nekoliko dana prije putovanja, stigao mail od g. Tanga. Dear Mr. Dodic... congratulations! Da, nevjerojatno, ali istinito - dobili smo još dvije karte, ovoga puta za Hrvatska - Australija.

Štošta ćemo još napisati sljedećih dana družeći se s našim navijačima u Berlinu. Mogli bi možda i već sad, no... Pogledajte početak teksta i zapitajte se - bi li i vi dalje trošili vrijeme na pisanje...? Da, ni mi... Pozdrav iz...hm, nekog mjesta 30-ak minuta nakon Zagreba, valjda smo još u Hrvatskoj...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!