arhiva

Kol'ko nas ima? Pet!

Tomislav Pacak, Dario Dodić • ponedjeljak, 12.06.2006.

Broj sati nespavanja - 22 sata and counting. Puno važnije, vrijeme do početka Utakmice - manje od 36 sati. Od djevojaka iz prošlog teksta oprostili smo se u Münchenu, one su čekale kasniji vlak, mi smo zajedno s vojskom hrvatskih navijača potrčali prema vlaku za Berlin. S time da je vlak rastezljiv pojam, u odnosu na 'cug' koji nas je dovukao do središta Bavarske, ovaj njemački više je sličio na svemirski brod...

Put do Münchena bio je dug, ali podnošljiv, za razliku od zavlačenja pokojeg pripadnika granične policije. Hrvati su, dakako, okupirali vlak, kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku se tijekom cijele noći pjevalo, zagrijavalo se za Brazil. Neki su u zagrijavanju i pretjerali, bilo je padanja u nesvijest od koje limenke previše... No ništa što pobjeda protiv Brazila ne bi mogla izliječiti.

Slika 1 od 2.
Foto: Tomislav Pacak

Srećom, naletjeli smo na djevojke u velikoj mjeri lišene sramežljivosti. Ne, vi pokvareni umovi, ne u tom smislu. Pobliže smo se upoznali i u više navrata zahvalili "onome odozgo" (osobi koja je slagala rasporede po kupeima). Svaka čast pijanim navijačima, ali ipak je ljepše u ženskom društvu, ako ništa zato što zauzimaju manje mjesta.

Nesramežljive kakve već jesu predložile su da izvučemo sjedala u ležajeve tako da možemo malo "ubiti oko". Lažem, to smo, naravno, mi predložili. Izvukla su se sjedala, pa se počelo smišljati igre za ubijanje vremena. U štreberskom stilu odigrali smo par krugova "pogodi tko sam", a vjerovali ili ne, nitko nije mogao prokužiti da je Tomo zapravo hrvatska inačica Pape Benedikta. Bilo je tu i poznatijih osoba od Pape, a ističu se Super Silva, "Amerikanac" John McEnroe i naravno sveprisutni Shorty (Dođi u Vinkovce...).

Nakon neuspjelog odgonetavanja Papinog lika i djela zavladala je kreativna blokada u umovima vaših omiljenih Sportnetovaca. Pokušali smo užicati skidanje ponekog odjevnog predmeta, no uspjeli smo samo ishoditi skidanje tenisica. Istina, u tome je puno pridonio i član njemačke žandermerije koji nas je na tečnom njemačkom (koji mi ne razumijemo) obavijestio da držanje tenisica na sjedalu košta sto eura. Dovoljan razlog za riskiranje s nožnim miomirisima.

Slika 2 od 3.
Foto: Tomislav Pacak

Oko ubili nismo, ali smo kroz dremuckanje i slaganje kule od karata u vlaku koji, za razliku od hrvatskih, može potegnuti i preko stotke, skratili vrijeme i došli do točke presjedanja - Münchena. Iako smo bili u kombinaciji da malo pričekamo i krenemo s djevojkama put Nürnberga, odlučili smo krenuti put Nürnberga (zvuči čudno, zar ne) drugim, ranijim vlakom. Računica je jednostavna - ne moramo još jednom presjedati, a i ranije ćemo stići u Berlin. Curama svaka čast, ali u Berlinu su Brazilke, a i Karlovačko Korner.

Lijepo je zaista vidjeti Hrvate u tolikom broju, a pogotovo kada na jednom mjestu složno pjevaju Slavonci, Dalmatinci, Istrijani, Zagrepčani... Tako bi trebalo biti uvijek, zašto nije? Okupirali smo i ovaj vlak za Berlin, koji je možda i prefin za nas, valjda do glavnog grada Njemačke nećemo napraviti (preveliku) štetu.

Koliko Nijemci impresioniraju u pogledu razvijenosti zemlje, gospodarski, tehnološki i na bilo koji drugi način, toliko nekad kao osobe znaju iritirati. Tako nas je neki Hans u nekoliko navrata zamolio da stišamo, kasnije i da ugasimo u potpunosti, muziku s laptopa koju je slušao vagon pun Hrvata. Možda mu jednostavno nisu pasali Škoro, dalmatinske klape i društvo. Iako imamo razumijevanja za jednog prosječnog građanina Njemačke, možda bi i on trebao shvatiti da je u njegovoj zemlji u tijeku najveći događaj godine uopće, koji okuplja pripadnike različitih nacionalnosti koji sa sobom nose neke posebnosti. OK, ne trebamo sve iz Hrvatske donijeti sa sobom u Deutschland, ali malo glazbe još nije nikoga ubilo. Još više fascinira gospodinov istančan sluh; iako ga uopće ne možemo locirati jer nije nam blizu, uspjela mu je zasmetati i jedna jedina crtica na volumeu.

Hans je otiš'o, sarmu prob'o nije, a i naš drugi putopiščić (izmišljenica) je stigao do kraja. Kroz pet sati stižemo u Berlin, a u međuvremenu bacamo se u potragu za novim hrvatskim navijačicama u ovom kilometarskom svemirskom brodu koji navodno ide po istim tračnicama kao i one kante u Hrvatskoj. Budite lijepi, pametni, dobri, glasni, kockasti, crveno-bijeli, supijani (nije izmišljenica, al' je smiješnica), jednom rječju, budite Hrvati...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!