Ostali sportovi

Interliga hokejaša: Novi poraz Medveščaka

Goran Klarić • ponedjeljak, 06.11.2000.

Sinoć je završeno šesto kolo Inter-lige hokejaša. U Zagrebu je HK Medveščak izgubio od slovenske Slavije - 4:5. To je drugi uzastopni poraz medvjeda na domaćem terenu, koji ih tako i dalje ostavlja u donjem dijelu ljestvice.

Iako je domaćin pretrpio još jedan neuspjeh, atmosfera u prepunoj dvorani bila je veličanstvena. A Zagrepčane nakon dva kola odigrana na domaćem terenu sada čekaju dva vrlo teška gostovanja; od kojeg je zasigurno svima najzanimljiviji onaj u Beogradu protiv Crvene Zvezde.


Borbeno i atraktino na ledu (Snimio: Dražen Patarčić)

Medveščak je u prvu trećinu uprotiv Slovenaca ušao gotovo perfektno. Već u šestoj minuti najbolji strijelac domaćina, Slovak Valluh postiže pogodak na asistenciju Balata. Medvjedi dominiraju terenom u prvoj trećini, što potvrđuje i Štepanovsky u 17. minuti prvog dijela, pogodivši opet asitenciju Balata za 2:0! Da je Medveščak stvarno gospodario terenom u prvom dijelu, dokazuje i podatak da su njegovi hokejaši postigli drugi pogodak s igračem manje!

U drugi dio utakmice Slovenci ulaze koncentriranije, što se ne može reći i za domaćina. Već u petoj minuti druge dionice Cerar pokazuje da se gosti nisu predali. Postiže pogodak za smanjenje zaostatka - 1:2. Astitirao mu je Peruzzi. Slovenci i dalje napadaju, a to im se isplaćuje samo sedam minuta nakon prvog gola, kada Goran Petronijević postiže izjednačavajući pogodak za Slovence. No, nakon stvarno žestokog "fajta", samo par minuta prije kraja drugog dijela Medveščak dobiva veliku šansu da ponovo povede. Ali nije iskorištena prednost čak dva igrača više!? Činjenica koja dovoljno govori o stavrnoj snazi zagrebačke momčadi.


Skobić je savladan, ali se pokazalo nedovoljno puta. (Snimio: Dražen Patarčić)

Posljedni dio dvoboja bio je i najdramatičniji. Nakon što su gosti u drugoj trećini izjednačili, već u drugoj minuti završne trećine dolaze i u vodstvo. Strijelac je bio Žagar. Medvjedi se još nisu ni stigli oporaviti od tog pogotka, a već su pretpili i novi! Tog puta strijelac je bio Peruzzi, a asistirao mu je Cerer, strijelac prvog pogotka.

Domaćin je u tim trenucima imao još dugih 13 minuta do kraja, ali i Slovenci vodstvo 4:2! U 54. minuti medvjedi po prvi puta iskorištavaju prednost igrača više. Žibret u kombinaciji sa Spajićem matira protivničkog vratara za 3:4. No samo minutu kasnije domaćin ponovno griješi u obrani, a Slaven je preiskusna momčad da to ne bi ikoristila i opet povratila je dva gola prednosti, kako bi mirno odigrala posljednjih pet minuta. Dakako, stigao je i novi pogodak. Potpisao ga je Augustinčić, a pripremio Kos.


Švigir (27) - u naletu prema Ljubljanskom golmanu Skobiću (Snimio: Dražen Patarčić)

Kojih 30-tak sekundi prije kraja Stefanovski vraća nadu domaćinu za produžetke, ali ni taj posljedni pogodak za konačnih 4:5 nije bio dovoljan da Medveščak upiše barem bod. Kod posljednjeg pogotka asistenti su bili Balat i Ivčić.

No, bez obzira što je Medveščak izgubio, drugu za redom utakmicu na domaćem terenu, atmosfera u dvorani na Velesajmu još jedanput je dokazala i pokazala, da se hokej na velika vrata vraća u Hrvatsku. Sljedeću utakmicu Zagrepčani igraju u Mađarskoj protiv Dunaferra, a nakon toga idu na vrlo tešku utakmicu u Beograd gdje ih očekuje Crvena Zvezda.

Klizalište Velesajam, Zagreb; gledatelja 1000.

Medveščak: Špiljak, Ivičić, Svilanović, Sertić, Gojanović, Švigir, Žibret, Belić, Spajić, Lovrenčić, Voučko, Teuber, Voleček, Franjković, Štepanovski, Balat, Valluh, Franjković, Apelt, Špiljek.
glavni trener: Kosik

Slavija M Optoma: Skobić, A. Petronijević, G. Petronijević, Potočnik, Javor, Kos, Augustinčić, Breznik, Peruzzi, Cepar, Žagar Vesel, Jakobić.
Trener: Petho Josef

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!