Rukomet

Džomba i Cuidad Real u finalu Superkupa

Ivan Ambroš • subota, 26.11.2005.

Europski Superkup za rukometaše u španjolskom Leonu otvoren je polufinalnim susretom između Barcelone i Ciudad Reala, u kojem je uspješniji bio Mirza Džomba i Cuidad Real...

Slika 1 od 2.

U Barceloninim redovima Igor Vori i Davor Dominiković započeli su utakmicu obranom 6-0. To nije bila prepreka za Mirzu Džombu i suigrače iz Ciudad Reala koji su već u 14. minuti imali vodstvo 5:10 i svojom obranom 5-1 učinkovito onesposobljavali Barcelonin napad. Nakon toga Barcelona također kreće s obranom 5-1 s Vorijem na prednjem, koji je u drugoj polovici prvog poluvremena igrao i u napadu Barcelone te je uspio zabiti gol i iznuditi sedmerac. Nažalost nije imao podršku svojih suigrača pa se na odmor otišlo s prednosti Ciudad Reala od 10:15.

U drugom poluvremenu trener Barcelone je izmjenjivao obrane 6-0, 5-1 i 4-2, no jednostavno nije pronašao pravi odgovor za ubojiti napad Ciudad Reala pa je u 18. minuti drugog poluvremena Ciudad Real vodio s visokih sedam golova razlike 20:27. Iako je Barcelona u završnim minutama uspjela smanjiti razliku, nije joj pošlo za rukom i preokrenuti rezultat pa je susret završio s konačnih 27:31. Za pobjedu Ciudad Reala Džomba je zabio tri gola uz jednu izvrsnu asistenciju.

Osim Barcelonine nekoncentrirane obrane i neraspoloženog napada, utakmicu su okarakterizirali odlični golmani obje ekipe, koji su nerijetko imali i po dvije obrane u istom napadu.

Utakmicu je izvrsno sudio hrvatski par, Siniša Rudić i Anto Josić. Koliko su profesionalno i nepristrano dijelili pravdu pokazuje i činjenica da su i „svom“ Igoru Voriju dosudili evidentni prestup u napadu i zbog toga mu poništili zgoditak.

Ciudad Real će u finalu europskog Superkupa sutra u 17 sati igrati s ekipom njemačkog Magdeburga koji je sa 26:27 pobijedio ekipu domaćina Ademar Leon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!