Rukomet

Šprem razbio "granitne", odličan i Džomba

Ivor Krapac • subota, 08.10.2005.

Goran Šprem pružio je sjajnu predstavu za svoj Flensburg-Handewitt u drugom kolu skupine H Lige prvaka. Njemački klub je s 39:22 (19:7) bio jači od litavskog Granitas Kaunasa, a hrvatsko reprezentativno lijevo krilo istaknulo se s devet pogodaka, dva sa 7 m...

Sudeći po rezultatu i čak 39 primljenih golova, obrana Litavaca bila je sve drugo nego granitna, u potpunom neskladu s imenom kluba. Osim Šprema, važan doprinos u visokoj pobjedi dao je još jedan hrvatski igrač, Igor Kos, koji je zabio sedam pogodaka.

Iako je bio najavljen, Blaženko Lacković ipak nije zaigrao za Flensburg, najvjerojatnije zbog još nedovoljne spremnosti nakon ozljede i operacije koljena.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Uz Šprema i Kosa, u domaćem su se sastavu istaknuli i Nielsen s osam, te Knudsen sa sedam pogodaka. Bakaitis je zabio 9 (3), a Novickis osam golova za goste iz Kaunasa. Sudio je hrvatski dvojac Sarajlić/Vukušić.

Značajan učinak u pobjedi svoje momčadi imao je i Mirza Džomba, koji je sa šest pogodaka pomogao Ciudad Realu da dođe do glatkih 39:24 (20:11) protiv slovačkog Tatran Prešova. Osim hrvatskog reprezentativnog desnog krila, istaknuo se i bjeloruski Slovenac Sergej Rutenka (šest golova), dok je Petar Metličić dodao četiri gola. Slovacima nije pomoglo osam pogodaka Tumidalskog.

Ciudad Realu je to bila druga pobjeda u skupini F, a do nova dva boda stigao je i Veszprem Zdravka Zovka i Vlade Šole, koji je s 37:27 (20:13) slavio protiv Dinama iz Bukurešta. Briljirao je Kiro Lazarov, nekadašnji član Zagreba, koji je danas "častio" Rumunje s čak 14 (3) pogodaka, dok je Šola završio s podjednako sjajnih 15 obrana.

Davor Dominiković i Igor Vori ostali su bez pogotka u drugoj pobjedi Barcelone u skupini D, 27:20 (13:13) protiv mađarskog Pick Szegeda. Bio je to dvoboj glavnih favorita ove grupe i veliki korak branitelja naslova prema prolazu u osminu finala.

Slika 1 od 1.

Skupina A donijela je veliki dvoboj u Magdeburgu, u kojem je domaća momčad s 32:28 (12:12) bila bolja od Montpelliera. Magdeburg je ubilježio svoju drugu, a ruski Čehovski Medvedi stigli su do prve pobjede, gostujućih 35:30 (18:16) protiv Bregenza. Mario Bjeliš zabio je četiri gola za Austrijance.

Pivovarna Laško upisala je drugu pobjedu u skupini B. Švedski Sävehof otišao je iz Celja s 15 golova zaostatka, 34:19 (15:7), uz devet pogodaka Kokšarova i 16 obrana vratara Škofa. Krešo Ivanković pridružio se s dva gola.

U drugoj utakmici ove skupine Ademar Leon je u svojoj dvorani došao do 36:23 (19:11) protiv atenskog Athinaikosa, iskupivši se za startni gostujući poraz protiv Sävehofa.

Aarhus je stigao do druge pobjede, a talijanski Torggler Group Meran ubilježio drugi poraz u skupini C. Talijanski klub je u Danskoj "pao" s 35:28 (16:13).

Prva utakmica skupine E donijela je iznenađenje dana. Poljska Wisla Plock je na svom terenu s 32:31 (16:15) slavila protiv njemačkog Kiela, kojeg vodi Zvonimir Serdarušić.

Za kraj, Zagrebova skupina G, u kojoj je Pelister okrenuo zaostatak od 15:11 s poluvremena i na svom terenu proslavio 30:27 protiv Perkovčevog Kadetten Schaffhausena. Zagreb i Portland San Antonio igraju u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!