Ostali sportovi

Lebedjeva dva koraka od milijun dolara

Branimir Korać • subota, 20.08.2005.

Ruskinja Tatjana Lebedjeva ostala je usamljena u utrci za jackpotom Zlatne lige vrijednim milijun dolara. Lebedjeva je u Zürichu uzela i četvrtu pobjedu u Zlatnoj ligi dok je jedina konkurentica u borbi za jackpot, Cristine Arron završila tek kao četvrta...

Tatjana Lebedjeva ukoliko ostvari pobjede u Bruxellesu i Berlinu uzet će jackpot Zlatne lige vrijedan milijun dolara. Sjajna ruska troskokašica slavila je i u Zürichu skočivši 14.94 u petoj seriji što joj je donijelo pobjedu ispred svjetske prvakinje iz Helsinkija Trecie Smith. Smith je imala 27 centimetara slabiji najbolji skok.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Iz igre za jackpot ispala je Cristine Arron koja je u teškim uvjetima po jakoj kiši zauzela četvrto mjesto s dobrih 10.99. No, sjajno su trčale i Veronica Campbell, Lauryn Williams i Chandra Sturrup koje su završile ispred Arron. Slavila je Campbell s 10.85.

Sjajan rezultat ostvarila je i Sanya Riochards u utrci na 400 metara. Ona je slavila sa 48.92, rezultatom sezone, ispred svjetske prvakinje Tonique Williams-Darling. Richards je ovim rezultatom sa svega 20 godina postala najmlađa 400-metrašica koja je trčala ispod 49 sekundi.

Na 3000 metara očekivano je slavila Mariam Jamal iz Bahreina. Jamal je istrčala 8:29.45, drugo vrijeme sezone, dovoljno za pobjedu nad nekadašnjom sunarodnjakinjom Berhane Adere. Najveće razočaranje je svakako Kenijka Edith Masai koja je u cilj ušla kao posljednja s vrlo slabih 9:12.02.

Neuspio napad na svjetski rekord imao je Saif Saaeed Shaheen iz Bahreina u utrci na 3000 sa zaprekama. Shaheen je imao odlične prolaze i bio blizu rekorda do posljednje vodene zapreke kada je pao i izgubio previše vremena. "Zürich je moj omiljeni miting i želio sam upravo ovdje srušiti svjetski rekord. Ali kada je počela padati kiša postao sam svjestan kako bi to mogla postati nemoguća misija. Nisam uspio u Zürichu pa ću pokušati doći do njega u Bruxellesu", izjavio je Shaheen.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Solo utrku istrčao je Kenenisa Bekele na 3000 metara i svega pet stotinki ostao prekratak za novi rekord Züricha. Inače rekord Züricha drži legendarni Said Aouita još od 1986. godine.

Jeremy Wariner otrčao je još jednu utrku protiv ostatka svijeta i naravno slavio. Nasljednik Michaela Johnsona na 400 metara u Zürichu je još jednom slavio u velikom stilu ostavivši konkurenciju daleko iza sebe.

Nepobjedivost je pokazao i Justin Gatlin na stotki koji je po jakoj kiši koja je pratila cijelo natjecanje istrčao 10.14. Povratnik Maurice Greene daleko od pravog izdanja završio je kao posljednji osmi.

Na 400 s preponama slavili su Tatjana Pečjonkina i Bershawn Jackson, svjetski prvaci iz Helsinkija, a naslove svjetskih prvaka u Helsinkiju su potvrdili i Zulia Calatayud, Michelle Perry i Virgilijus Alekna.

Treba istaknuti i pobjedu veterana Dominiquea Arnolda na 110 s preponama s odličnih 13.03 te Jarija Pitkämäkija u koplju s 88.71.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!