Ostali sportovi

Bekele rušio rekord na deset kilometara, Lebedjeva u igri

Branimir Korać • subota, 27.08.2005.

Kenenisa Bekele prva je zvijezda mitinga u Bruxellesu. Etiopljanin je u Bruxelles došao po rekord na 10000 metara i to je i ostvario. Druga zvijezda je definitivno Tatjana Lebedjeva koja je jedina u igri za osvajanje jackpota Zlatne lige vrijednog milijun dolara...

Kenenisa Bekele ostvario je ono po što je došao u Bruxelles. Srušio je svjetski rekord na 10000 metara približivši se granici od 26 minuta. Novi rekord iznosi 26 minuta, 17 sekundi i 53 stotinke.

Bekele je od samog početka utrke u društvu brojnih "zečeva" krenuo žestoko i na ulasku u posljednji kilometar već je bilo jasno kako će rekord biti srušen. On je ujedno vlasnik i starog rekorda kojeg je postavio u Ostravi prošle godine.

Ruskinja Tatjana Lebedjeva slavila je u troskoku i u Bruxellesu i tek jedna pobjeda dijeli ju od osvajanja jack-pota Zlatne lige u iznosu od milijun dolara. Lebedjeva je u Bruxellesu ostvarila uvjerljivu pobjedu ispred Jamajčanke Trecie Smith.

Na 100 metara kod atletičara slavio je Justin Gatlin sa sjajnih 9.99. Maurice Greene ponovo je pokazao kako je apsolutno dalko od prave forme trčavši tek 10.56 s usporenjem u zadnjih gotovo 20 metara.

U odsustvu Jeremyja Warinera na 400 metara slavio je Brandon Simpson sa 44.70. Prvi favorit za pobjedu Christopher Tyler odustao je zbog ozljede.

Vrlo neizvjesna završnica na 800 metara. Pobjedu je odnio Jurij Boržakovskij iz Rusije sa četiri stotinke ispred Kaamela Yosefa Saada.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Na 1500 metara iznenađenje. Rachid Ramzi nije uspio uhvatiti raspoloženog Daniela Komena i upisao je poraz. Kome je trčao 3:31.13 i za više od sekunde i pol ostavio konkurenciju.

Strašan je bio finiš na 5000 metara. Tek u foto finišu slavio je Kenijac Eliud Kipchoge ispred Abderrahima Goumrija.

Nedodirljivi Saif Saaeed Shaheen slavio je na 3000 metara sa zaprekama. Kataranin je u solo utrci istrčao rezultat sezone.

Na 110 s preponama Allen Johnson je u odsustvu Ladjija Doucourea slavio s 13.16 i stotinkom prednosti nad Dominiqueom Arnoldom.

Veliki pad forme pokazuje Stefan Holm u skoku u vis. Nakon lošeg rezultat na SP-u u Helsinkiju, Holm je u Bruxellesu skočio tek 2.24, a slavio je Victo Moya s 2.31.

U koplju je slavio ruski veteran Sergej Makarov s 86.88. Tero Pitkämäki završio je tek kao treći s 85.90.

Kod atletičarki na 100 metara slavila je Cristine Arron s 10.97. Arron ova pobjeda ne znači previše obzirom da je na prošlom mitingu završila tek kao četvrta i ispala iz borbe za jackpot.

U sporoj utrci na 800 metara slavila je Mayte Martinez. Prva favoritkinja za pobjedu Svetlana Čerkasova nije završila utrku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!