Ostali sportovi

NHL: Gretzky s Kanadom po zlato na OI 2002

Tomislav Pacak • četvrtak, 09.11.2000.

Najveća vijest zadnjih dana u National Hockey League zapravo je više vezana uz kanadsku reprezentaciju. Najbolji hokejaš svih vremena, Kanađanin Wayne Gretzky, vraća se u kanadsku nacionalnu momčad. Naravno, ne kao igrač, Gretzky je izabran za izvršnog direktora momčadi koja će predstavljati Kanadu na zimskim olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityu.

Rezultati

Nashville at NY Islanders 1-2
Edmonton at NY Rangers 3-4
Minnesota at Colorado 0-2
Phoenix at Los Angeles 3-3
Carolina at Toronto 0-5
Nashville at New Jersey 4-3
Philadelphia at Pittsburgh 2-5
Montreal at Florida 4-2
San Jose at Chicago 3-2
Calgary at Minnesota 1-0

Istovremeno, Pat Quinn, trener i genaralni manager Toronto Maple Leafsa, izabran je za trenera reprezentacije koja će pokušati vratiti zlato u Kanadu. Također je izabran i ostatak stručnog štaba koji sadrži i velika trenerska imena kao Ken Hitchkok, trenera Dallad Starsa. "Svi razumijemo pod kakvim smo pritiskom. Svi razumijemo situaciju, ali smo i sigurni u svoju momčad", izjavio je novinarima Gretzky. Trener Quinn je rekao kako imaju viziju, a vizija je osvojiti zlato. Ali Kanađanima neće biti lako, poznato je 6 reprezentacija koje imaju realne šanse osvojiti neku od medalja: Kanada, olimpijski pobjednici Česi, uvijek jaki Rusi, Šveđani, Finci, te domaća momčad SAD-a.

Vratimo se u NHL, Islandersi su nastavili nizati pozitivne rezultate, sad čak dijele prvo mjesto u diviziji Atlantic sa Devilsima. "Otočani" su bili negostoljubivi prema gostima iz Nashvillea, pogotovo Isbister, koji je nakon izjednačujućeg pogotka, početkom treće trećine postigao i pobjednički. Rangersi su u zamahu, nova pobjeda je stigla protiv Oilersa. Nakon što je u subotu protiv Montreala postigao svoj 400. gol u karijeri, Theo Fleury se odmarao protiv Oilersa, ali su zato radili Leetch (2 gola), Nedved (3 asista) i Dvorak (1+1).


Wayne Gretzky se vraća na veliku scenu

Colorado je svojim omiljenim rezultatom, 2-0, svladao Minnesotu, golove su zabili Sakic i Podein, oba u drugoj trećini. Naravno, treba izdvojiti i Patricka Roya na golu Avelanchea koji je obranio sva 23 udarca na svoj gol. Dva gola Murraya su pomogla Kingsima da se vrate iz deficita protiv Kojota i osvoje bod protiv jakih “Moćnih pataka”. Ako će gore spomenuti Quinn uspjeti iskombinirati obranu kakvu ima u Torontu, Kanada će biti teška momčad za pobijediti. Drugi puta u zadnje tri utakmice vratar Curtis Joseph imao je shout-out, ovaj put sve je “skinuo” igračima Caroline, te je Toronto pobijedio 5-0.

Predatorsi se nisu dugo živcirali zbog poraza u New Yorku, slijedećeg dana svladali su aktualne prvake, Devilse i to na njihovom ledu. Golom Fitzgeralda 17 sekundi prije kraja utakmice osigurali su oba boda prije produžetka. Pingvini su hat-trickom Koveleva svladali Flyerse (5-2), dok su Canadiensi dosklizali do pobjede na Floridi. U ludnici američkih predsjedničkih izbora - barem neke rezultate s Floride znamo.

Golom Marca Sturma u produžetku, San Jose je pobijedio Chicago koji je ispustio vodstvo od 2-0. Sullivan je zabio 2 gola za Blackhawkse, dok je već spomenuti Sturm bio strijelac dva pogotka za Sharkse. Calgary je u dosadnoj utakmici svladao Minnesotu sa 1-0, i to pogotkom Vladimira Burea, tek drugim u sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!