Ostali sportovi

NFL: Porazi Ramsa, Vikingsa, Redskinsa i Jetsa

Tomislav Pacak • petak, 10.11.2000.

Puno sjajnih momčadi je izgubilo proteklog vikenda u NFL, ali utakmica kola pripada Vikingsima i Packersima. U NFL se većina utakmica igra u nedjelju, ali ponedjeljak je rezerviran za potencijalno najbolju utakmicu tog vikenda. I zaista, nešto je magično u tom ponedjeljku, sve najbolje utakmice ove sezone su odigrane na taj dan.

Rezultati

Tampa Bay at Atlanta 27-14
Indianapolis at Chicago 24-27
Baltimore at Cincinnati 27-7
NY Giants at Cleveland 24-3
Miami at Detroit 23-8
Pittsburgh at Tennessee 7-9
Buffalo at New England 16-13
San Francisco at New Orleans 15-31
Dallas at Philadelphia 13-16
Washington at Arizona 15-16
Kansas City at Oakland 31-49
Denver at NY Jets 30-23
San Diego at Seattle 15-17
Carolina at St. Louis 27-24
Minnesota at Green Bay 20-26 (OT)

Green Bay Packersi su u nevjerojatnoj završnici nanijeli drugi uzastopni poraz Minnesoti. Vikingsi su prvi imali priliku za pobjedu, kada je pri kraju utakmice (10-ak sekundi) Gary Anderson trebao dobiti priliku za field-goal sa 33 yarde. Kiša je te večeri pošteno okupala Green Bay, i to je razlog zasto Mitch Berger (koji je trebao pridržati loptu za Andersona) nije uspio namjestiti loptu na vrijeme pa je prilika za Vikingse propala. I to im se osvetilo u produžetku kada su Packersi spletom nevjerojatnih okolnosti došli do touchdowna. Naime, nakon što je QB Brett Favre bacio loptu prema Antoniu Freemanu, obrambeni igrač Vikingsa je skoro presjekao dodavanje, ali skliska lopta mu je prošla kroz ruke i pala na lijevo rame poskliznulog Freemana. Iako je već pao na zemlju, Freeman je nekako uspio uhvatiti loptu koja se kotrljala po njemu ali ipak nije dotakla travu, podigao se, i lagano dotrčao do touchdowna. "Dobio sam svoj Božićni poklon malo ranije, lopta mi je pala ravno u ruke, znao sam da nije dotakla pod", izjavio je poslije utakmice junak Freeman. Brett Favre je odigrao dobru utakmicu, pogotovo uzevši u obzir jaku kišu, bacivši za 235 yardi bez presijecanja, dok je QB Vikingsa, Dante Culperer dodao za 276 yarde, ali je imao i tri presječena dodavanja. Recevier Randy Moss, vodeći po glasovima za all-star momčad, osvojio je svojim primanjima 130 yardi.

St. Louis Ramse je sreća negdje napustila tijekom ove sezone. Nakon ozljede najboljeg QB u ligi, ove nedjelje su izgubili i najboljeg running backa, Marshalla Faulka. Faulku su doktori prije utakmice zabranili igrati, u ponedjeljak je bio na operaciji koljena i trebao bi se vratiti za dva do tri tjedna. Takvi Ramsi nisu uspjeli pobjediti Carolinu iako je rezervni QB Tren Green odigrao sjajnu utakmicu i dodao za 431 yardu i dva touchdowna. Carolina je pobjedila field golom Joea Hedneya 40 sekundi prije kraja sa udaljenosti od 46 yarde. Ramsi su tako prekinuli seriju od 15 uzastopnih pobjeda u Trans World Domeu, a najgore je prošao kicker Pete Stojanovich kojem je uručen otkaz nakon samo tri utakmice koje je odigrao kao zamjena za ozlijeđenog standardnog kickera Ramsa. St. Louis će slijedećeg vikenda gostovati u New Yorku kod Giansta, najteže utakmice sezone morat će odigrati bez najboljih igrača, ta utakmica je zakazana za ponedjeljak i kao takva puno obećava.


Randy Moss, ponajbolji “primatelj” u ligi

Denver Broncosi su došli do pomalo iznenađujuće pobjede protiv Jetsa u New Yorku, utakmicu je obilježio povratak RB Terella Davisa u redove Broncosa. QB Griese je izgledao kao njegov stari, Bob Griese, član Hall of Famea, dok je Davis izgledao kao stari on. Grise je bacio za 327 yardi i dva TD-a, dok je Davis istrcao 115 yardi. Jetsi su gubili 17-0, ali njihova umješnost vraćanja u utakmice je fascinantna ove sezone, no ovaj put ipak nedovoljna.

Tennessee Titansi samo žele pobjediti, način definitivno nije važan. Ovaj put su im tri field gola Al Del Greca bila dovolja za pobjedu nad Steelersima 9-6. To im je osma pobjeda zaredom, uz Oakland Raiderse su najbolja ekipa u ligi. QB Steve McNair odigrao je još jednu pametnu utakmicu, dovršio je 20 dodavanja od 31-og pokusaja za 227 yardi, i još je istrčao 50 yardi u pet pokušaja trka.

QB Payton Manning i Colsti su neočekivano poraženi u Chicagu od Bearsa. Na kraju su skoro došli do pobjede, ali ipak je zaostatak na poluvremenu bio prevelik za Indianapolis, kasno su se probudili. Manning je dodao za 302 yarde i imao 2 TD dodavanja. New Orleans se približio Ramsima na samo jednu pobjedu razlike, pobijedivši San Francisco kod kuće. QB Jeff Blake bacio je za 275 yardi i tri TD-a. Washington je također neočekivano poražen, bolji su bili Arizona Cardinalsi. Ključni trenutak se zbio već u prvoj četvrtini kad su Cardinalsi imali uspješan povratak od 103 yarde nakon fumblea Stephena Davisa, to je drugi najveći povratak u povijesti. Rezervni QB Redskinsa (Brad Johnson je ozlijeđen), Jeff Goerge, odigrao je dobro svoju prvu utakmicu u prvom sastavu, bacivši za 276 yarde, ali je imao i dva presječena dodavanja. Oakland Raidersi i dalje drže svoj tempo, nastradali su Kansas Citi Chiefsi. Iako je QB Chiefsa Elvis Grbac odigrao sjajnu utakmicu, dodavši za 504 yarde (career-high), zvijezda je ipak bio QB Raidersa Rich Gannon koji je protiv svog starog kluba bacio 4 TD dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!