Rukomet

Pasičnik, Džomba i Červar najbolji

Davor Sajko, Sportnet • utorak, 25.10.2005.

Na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu 12. izbora za najbolje rukometaše u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza laureate najboljih ponijeli su Svitlana Pasičnik u konkurenciji rukometašica, Mirza Džomba kod rukometaša, za trenera godine je izabran Lino Červar, dok su za najbolji sudački par izabrani Sarajlić i Vukušić...

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

U ženskoj konkurenciji je do naslova njabolje rukometašice došla Pasičnik koja je prošle sezone nosila dres Lokomotive, dok ove sezone igra u redovima hrvatskih prvakinja Podravke. Pasičnik je sakupila 47 bodova, a slijede Maide Arslanagić sa 23 i Mirande Tatari sa 22 boda.

Kod rukometaša je nešto manje uvjerljiv bio Mirza Džomba, najbolje desno krilo na svijetu na privremenom radu u Španjolskoj. Džomba je sakupio 43 boda ispred Ivana Balića koji je dobio šest bodova manje. Treće mjesto u izboru za najboljeg rukometaša Hrvatske podijelili su Blaženko Lacković i Petar Metličić sa 16 osvojenih bodova.

Osim igrača biran je i najbolji trener te najbolji sudački par. Kod trenera već treću godinu zaredom, naslov najboljeg je ponio je izbornik "paklenih", Lino Červar, a Sarajlić i Vukušić došli su do svojeg prvog naslova najboljeg sudačkog para.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!