Rukomet

Mađarska i Rusija na korak do polufinala

Petar Plevnik • ponedjeljak, 12.12.2005.

Već nakon prvih utakmica druge faze natjecanja u grupi I, Mađarska i Rusija su novim pobjedama stigle korak do polufinala, dok su u grupi II četiri reprezentacije u igri za polufinale...

Grupa I

Ruskinje su današnjom pobjedom nad Korejom došle korak do plasmana u polufinale, za koje će im u predstojeća dva susreta biti dovoljan bod. U susretu s Korejom, Rusija je do prve veće prednosti došla u 18. minuti kada nakon serije 4:0 odlazi na 11:5, da bi Korejke do poluvremena uspjele smanjiti zaostatak na četiri razlike, 17:13.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom gol za gol, s tim da su Ruskinje u 52. i 55. minuti imale i po sedam golova prednosti. Do kraja susreta Korejke uspijevaju samo ublažiti poraz, za konačnih 32:27. Kod Rusije najraspoloženija Irina Bliznova se sedam te Elena Polenova sa šest pogodaka. Kod Koreje najbolja Song Hai-Rim sa šest postignutih golova.

Nizozemke su današnjim remijem protiv europskih prvakinja, Norvežanki, izgubile gotovo sve izglede za prolaz u polufinale. U prvom dijelu susreta Nizozemke su od 17. minute konstantno bile u vodstvu te sa 16:12 odlaze na poluvrijeme.

Prednost od četiri gola Nizozemke zadnji put imaju u 46. minuti od kada Norvežanke polako počinju smanjivati prednost Nizozemki, da bi u 53. minuti došle do 26:26. Nizozemke u 55. minuti odlaze na 28:26, da bi zadnjih pet minuta ostale bez gola što Norvežanke koriste za konačnih 28:28. Nizozemke su bile predvođene Hilster i van der Wissel, s po šest, dok je kod Norveške najbolja bila Kristine Lunde s 11 pogodaka.

Poredak:
1. Rusija 6 bodova
2. Mađarska 6
3. Nizozemska 3
4. J.Koreja 2
5. Norveška 1
6. Hrvatska 0.

Grupa II

Francuskinje su današnjim porazom od Njemačke predale svoju titulu svjetskih prvakinja, osvojenu prije dvije godine u Zagrebu, budući da više nemaju šansi za prolazak u polufinale. S druge strane, Njemačka će u preostala dva susreta odlučivati o svojoj sudbini.

Sve do 20. minute Njemačka ima prednost od jednog do dva gola da bi do kraja poluvremena otišla do plus pet, 18:13. Početkom drugog dijela Njemice stvaraju dodatnu prednost, najviše u 42. minuti, plus sedam. Do kraja utakmice Francuskinje tek u 52. minuti uspijevaju smanjiti na tri razlike da bi Njemice pred sam kraj ponovno otišle na šest golova razlike, za uvjerljivih 32:26.

Kod Njemica najbolje Krause s osam te Jurack sa sedam golova, dok je kod Francuskinja najviše pokazala Herbrecht sa sedam golova.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Rumunjke su nastavile svoju seriju pobjeda, dodatno se približivši poluzavršnici, iako su do pobjede protiv neugodnih Brazilki došle teže od očekivanog. U prvih 15-ak minuta Brazilke igraju sjajno, u 8. i 12. minuti imaju četiri gola prednosti. Međutim, Rumunjke već u 18 minuti dolaze do izjednačenja, a u 23. minuti i do plus tri, da bi se na poluvrijeme otišlo sa 17:15 za Rumunjsku.

U drugom dijelu Rumunjke pojačavaju ritam i u 52. minuti prvi puta imaju prednost od sedam golova razlike, da bi na kraju slavile pobjedu od šest golova razlike, 35:29. Kod Rumunjki najraspoloženija Silvia Simona Gogirla s 11 pogodaka, dok su Varzaru i Luca zabile po šest golova. Također po šest, Do Nascimento i Piedade za Brazil.

U zadnjem dvoboju grupe II, Danska i Ukranija odigrale su neriješeno, 28:28, čime obje reprezentacije zadržavaju izglede za polufinale. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku Ukrajine, koja susret otvara vodstvom 3:0. Dankinje do prvog izjednačanja na utakmici dolaze u 19. minuti, kada na semaforu stoji 12:12. Nakon toga, Ukrajinke serijom 4:0 stvaraju osjetniju prednost te na poluvrijeme odlaze sa 17:13.

Drugi dio počinje sjajnom igrom Danske, koja serijom 6:0 u 38. minuti dolazi do 19:17. Najveću prednost na utakmici Dankinje bilježe u 51. minuti, kada vode sa 25:21. Pet minuta prije kraja činilo se da će Dankinje doći do pobjede, budući da imaju vodstvo od tri gola razlike.

Međutim, Ukrajinke se vraćaju i u 58. minuti Boklashchuk postiže svoj drugi pogodak za konačnih 28:28. Najbolji strijelac utakmice bila je Anastasija Borodina s devet golova, dok je kod Danske najbolja bila Freuelund s osam golova.

Poredak:
1. Rumunjska 6
2. Danska 5
3. Njemačka 4
4. Ukrajina 3
5. Francuska 0
6. Brazil 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!