Zimski sportovi

Još spektakularnije nego prvi put

Ivor Krapac • utorak, 20.12.2005.

Nešto više od dva tjedna uoči Trofeja Snježne kraljice, ženske slalomske utrke skijaškog Svjetskog kupa, na Sljemenu je sve već spremno za veliki događaj. Organizatori se nadaju da će ih vrijeme poslušati i pridonijeti spektakularnoj utrci, a najavljuju i niz popratnih sadržaja dan uoči i na sam dan natjecanja, 4. i 5. siječnja...

"Staza je u ovom trenutku 100 % spremna, montažni objekti također, a danas će sve biti pušteno u promet za građanstvo", kazao je Vedran Pavlek, direktor hrvatske reprezentacije i Organizacijskog odbora ove utrke, najavivši službeni početak sezone skijanja na Sljemenu: "Bilo bi odlično kad bi i za dva tjedna vrijeme bilo kao danas, sunčano i vedro."

"Imamo 18.000 ulaznica podijeljenih u tri zone, uz polazak i prijevoz gledatelja sa zagrebačkog Mihaljevca i iz Stubičkih toplica", nastavio je Pavlek: "Na temelju prošlogodišnjeg iskustva, očekujemo da će 90 % ulaznica biti prodano u ova dva tjedna prije utrke, a do kraja prošlog tjedna bilo ih je prodano oko 1.000. Sveukupno bi tijekom utrke na Sljemenu moglo biti oko 25.000 ljudi, računajući i službeno osoblje i novinare."

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Za sve koji požele pratiti utrku na Sljemenu, organizatori su pripremili niz popratnih sadržaja, a sve će početi dan prije natjecanja, 4. siječnja na Trgu bana Jelačića.

U 18 sati počinje domaći glazbeni program, u 19 je na redu javno izvlačenje startnih brojeva za utrku, a na kraju svega, oko 20 sati - disco-spektakl, koncert na kojem će nastupiti brojna poznata strana imena iz vremena kad je ovakva glazba bila najpopularnija (Village people, Gloria Gaynor, Anita Ward)... Kao i cijeli program na Trgu, i koncert je besplatan, a cijela priredba trajat će do otprilike 23 sata, uz završetak u obližnjoj Gradskoj kavani.

Srećko Ferenčak, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i prvi čovjek Organizacijskog odbora Snježne kraljice, prvotno je istaknuo kako je sljemenska utrka jedna od organizacijski najkompliciranijih i financijski "najtežih" u Svjetskom kupu, a potom dodao i da je sretan što će hrvatsko skijanje na domaćem terenu možda biti zastupljeno i sa šest predstavnica.

Janica Kostelić, Nika Fleiss, Ana Jelušić, Matea Ferk i Yvonne Schnock su već sigurne u nastup, a šesta bi, kako je rekao Vedran Pavlek, mogla biti 15-godišnja Sofija Novoselić, koja čeka "zeleno svjetlo" FIS-a. Šest u jednoj utrci, bila bi to sjajna potvrda sve veće širine hrvatskog ženskog skijanja...

U središtu pozornosti bit će, naravno, Janica Kostelić, koja, kako je podsjetio Pavlek, na dan utrke slavi 24. rođendan. Lijepa prilika za dvostruko slavlje... "Mislim da je to razlog više da se velik broj ljudi skupi na Sljemenu i da svi zajedno Janici čestitamo rođendan", dodao je direktor reprezentacije.

Stoga, ukoliko već niste, zaokružite 5. siječnja i popodnevni skijaški program u kalendaru. Prva vožnja na rasporedu je u 15,15, a druga, pod reflektorima, u 18,15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!