Ostali sportovi

IAAF uvodi novi oblik natjecanja

Sven Posavec • nedjelja, 13.11.2005.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) na svom je zasjedanju u Moskvi usvojila novi program serija atletskih mitinga. Sljedeće godine bit će održano ukupno 24 mitinga, a zajednički naziv bit će im "Svjetska atletska turneja" (World Athletics Tour). U nju će biti uključene Zlatna liga, Super Grand-prix i Grand-prix...

Prema rasporedu, dvoransko Svjetsko prvenstvo 2008. bit će održano u Valenciji, a godinu dana prije toga domaćin SP u crossu bit će Kenija. Iste godine održat će se i SP u cestovnim dionicama, a domaćin su talijanske Udine.

Svjetska atletska turneja bit će podijeljena na dvije kategorije Grand-prixa s 12 jednodnevnih mitinga. Njihovi nagradni fondovi iznosit će od 300.000 do 500.000 dolara.

Zlatna liga će ostati najveća kategorija mitinga, a održat će se u Oslu, Parizu, Rimu, Zürichu, Bruxellesu i Berlinu. Na svim utrkama Zlatne lige i Super Grand-prixa atletičari i atletičarke će skupljati bodove, a najboljih osam u pojedinačnim disciplinama nastupit će na Svjetskom finalu u Stuttgartu 9. i 10. rujna, gdje će se podijeliti tri milijuna dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!