Ostali sportovi

NHL: Prvaci 6 utakmica bez pobjede

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 13.11.2000.

Užasna serija New Jersey Devilsa nastavila se u subotu kada su aktualni prvaci poraženi kod kuće 4-0 protiv Buffala. Dominik Hasek ostvario je drugi shutout zaredom, ukupno 47 u karijeri i uz Dumonta (2+1) najzaslužniji je za uvjerljivu pobjedu Sabresa. Devilsi su petim porazom zaredom i šestom utakmicom bez pobjede u nizu ostvarili najduži gubitnički niz nakon siječnja 1991., te su si tako “osigurali” zadnje mjesto u diviziji Atlantic.

Rezultati:

Nashville at Boston 2-2
Ottawa at Philadelphia 3-4
Montreal at Dallas 0-2
San Jose at NY Islanders 4-0
Chicago at Toronto 3-3
Phoenix at Columbus 1-2
Buffalo at New Jersey 4-0
Edmonton at Pittsburgh 2-5
Calgary at Tampa Bay 4-3
Anaheim at Colorado 1-3
St. Louis at Vancouver 5-2
Detroit at Los Angeles 2-2
Ottawa at Carolina 0-4
Atlanta at Washington 2-2
Phoenix at NY Rangers 2-0
Detroit at Anaheim 3-2
Edmonton at Minnesota 5-4

Nashville i Boston ni nakon produžetaka nisu osigurali pobjedu, pa su se i jedni i drugi morali zadovoljiti sa po bodom. Tri asistencije Bonka nisu bile dovoljne Ottawi za izbjegavanje poraza u Philadelphiji za koju je odlično igrao Mcgillis (1+2). Ed Belfour je ostvario svoj 53. shutout karijere čime je pomogao svojim Starsima pobjediti Montreal u Dallasu sa 2-0. San Jose je ostvario osmu pobjedu u zadnjih 11 susreta, i to protiv “vrućih” NY Islandersa. Evgeni Nabokov je obranio sve pakove upućene na njegov gol, što mu je ukupno drugi shutout karijere. Čini se da su golmani imali svoj vikend.

Chicago je golom Dozea 6 sekundi prije kraja utakmice osigurao produžetak protiv Toronta, produžetak u kojem su mreže mirovale pa su se Blackhawksi vratili s jednim bodom u Chicago. Doze je i inače bio igrač utakmice s 2 postignuta gola i jednom asistencijom. Phoenix je neočekivano izgubio u Columbusu dok je Calgary izvukao pobjedu u Tampa Bayu. Kovalev (1+2) i Jagr (1+1) bili su najzaslužniji za pobjedu Pingvina protiv Oilersa, čime je Jagr pokazao da su svi njegovi eventualni problemi s trenerom Hlinkom stvar prošlosti.


Arturs Irbe - 25. shutout karijere

Colorado je novu pobjedu zabilježio protiv Moćnih Pataka iz Anaheima, koje nikako da se sastanu s pobjedom u zadnjih par utakmica. Golove su postigli Burque (405. gol u karijeri, vodeći ukupno po poenima među braničima svih vremena), Podein i Hejduk, dok je kod sva tri gola sudjelovao Joe Sakic. Dva gola Demitre pomogla su St. Louisu osvojiti Vancouver, dok su Detroit i LA Kingsi miroljubivio odigrali 2-2, čime su Kingsi produžili svoj niz bez poraza na šest utakmica.

Carolina je ostvarila važnu pobjedu protiv Senatorsa, briljirao je Arturs Irbe na golu Hurricanesa dok je u polju najbolji bio Willis sa 2 gola i jednim asistom. Audette (2 asista) i Brunette (1+1) najzaslužniji su što se Atlanta vraća iz Washingtona s bodom. Phoenix je u neizvjesnoj utakmici bio bolji od NY Rangersa koji su dominirali cijelu utakmicu, ali imali su jednu neprelaznu prepreku - Sean Burke na vratima Kojota. Burke je obranio svih 39 udaraca na svoj gol, i spustio prosjek primljenih golova na 1.54 - vodeći u NHL.

Detroit je pobjedom okončao svoj put po Californiji, gosotljubivi su bili momci iz Anaheima. Shanahan je zabio dva, a Fedorov asistirao za dva pogotka Red Wingsa koji pokazuju da bez obzira na starost mogu otići do kraja. Uz pomoć sjajnog Weighta (1+4), Oilersi su svladali Minnesotu za koju je Sekelas zabio 2 gola i jednom asistirao, ali očito nije bilo dovoljno.

Na ljestvici najboljih strijelaca lige (ukupni bodovi) vodeći je Pallfy iz Los Angelesa sa 26 poena (9+17), slijede ga Jason Alison (Boston; 24 poena-9+15) i Marian Hossa iz Ottawe sa 22 poena (8+14). Najviše golova postigli su Theo Fleury (NY Rangers) i Scott Young (St. Louis), svaki po 13, ali Fleury je i odigrao tri utakmice manje od Younga. Branič Rangersa Brian Leetch vodeći je asistent s 17 dodavanja u 15 utakmica, Pallfy također ima 17 dodavanja, ali i 4 utakmice više. Najviše poena s igračem više zaradio je Jason Alison (16), dok su najviše golova s igračem više postigli Robert Lang (Pittsburgh) i Joe Thornton (Boston), svaki po 7. U većini statističkih kategorija kod vratara, vodeći je golman Phoenixa Sean Burke, dok je ukupno najviše udaraca na gol uputio Pingvin Jaromir Jagr, čak 74.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!