Tenis

"Ljubo" zadovoljan, Mario hvali Hrbatyjev servis

Ivor Krapac • petak, 02.12.2005.

Prvi dan ogleda Slovačke i Hrvatske u finalu Svjetske skupine Davis Cupa nije približio trofej nijednoj reprezentaciji. Hrvatsku reprezentaciju je u vodstvo doveo Ivan Ljubičić, koji je bio prejak za Karola Kučeru, dok je domaće u egal vratio njihov prvi adut, Dominik Hrbaty...

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Ljubičić nije imao puno problema protiv Kučere, iako je na ulasku u petak očekivao drugog suparnika - Karola Becka, kojeg su domaći izostavili iz sastava zbog, kako tvrde, ozljede koljena. "Slovaci su nas, zapravo, dvaput iznenadili. Nitko nije očekivao da će na ždrijebu staviti Becka u singl, a potom nismo očekivali ni da će nedugo uoči meča zamijeniti Becka i staviti Kučeru... Očito je da je Beck ozlijeđen i da je rizik da zaigra ipak bio prevelik", rekao je Ljubo".

Nije mi bilo baš drago kad sam čuo da igram protiv Kučere, a ne protiv Becka, jer Beck nije potpuno spreman, a možda bi imao i 'mušicu' u glavi zbog tog pozitivnog dopinškog testa", nastavio je Ivan: "Kučera je, pak, bio među deset na svijetu, sigurno zna igrati i uvijek može biti opasan, iako posljednjih sezona nije jak kao nekada. I danas je pokazao da može odigrati briljantno, ali samo na trenutke."

Vezane vijesti

"Ljubo" nije zaboravio ni na brojnu podršku s tribina koju je imao u ovom meču: "Puno naših navijača mi je pomoglo da ostanem relaksiran, protiv Nadala u Madridu sam saznao da nije nimalo ugodno kad su svi protiv tebe... Čini mi se da je odnos naših i slovačkih igrača otprilike pola-pola, što je svakako sjajna stvar za meč kojeg igraš u gostima."

Slika 2 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Ivan je imao razloga za zadovoljstvo zbog pobjede, no ni Kučera nije bio pretjerano razočaran – iako je glatko izgubio: Uglavnom sam zadovoljan izvedbom, osobito u prvom setu, u kojem sam počeo dosta dobro. U sva tri seta priča je bila slična – nakon što sam izgubio servis jednostavno se više nisam mogao vratiti, Ivan je prejako servirao."

Servis je bio ključna stvar i u drugom meču, u tom slučaju na slovačku stranu. Mario Ančić je nakon poraza od Dominika Hrbatyja istaknuo upravo taj segment igre najboljeg domaćeg igrača: "Servirao je bolje nego u pet mojih prethodnih mečeva protiv njega, mislim da je u tome bio ključ svega. Ja sam također servirao dobro, no protiv njegovog servisa nisam mogao puno i to je presudilo."

"Pokušavao sam puno stvari na reternu, mijenjao pozicije kod primanja servisa, ali nije pomoglo, dodao je Mario za kraj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!