Ostali sportovi

Blanka deveta u Berlinu

HINA • nedjelja, 03.09.2006.

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić zauzela je sa preskočenih 1.85 metara deveto mjesto na ISTAF mitingu u Berlinu, zadnjeg iz serije Zlatne Lige...

Hrvatska rekorderka neće po dobrome pamtiti nastup u hladnom Berlinu, nakon iz prvog pokušaja preskočenih 1.75, rušila je prvi puta na 1.80 metara. Tu visinu je preskočila iz drugog pokušaja, pa potom 1.85 iz prvog pokušaja, no potom slijedi mučenje na 1.90 metara, pa je nakon dva rušenja na toj visini Vlašić odlučila prestati s natjecanjem iako joj je ostao još jedan pokušaj.

Blanka je tako u Berlinu ostvarila najslabiji rezultat na ovosezonskoj Zlatnoj ligi, gdje je pobjeđivala u Oslu (1.98) i Rimu (2.00), bila treća u Zuerichu (1.97), te četvrta u Parizu (2.00). Miting u Bruxellesu je propustila.

U Berlinu je pobijedila europska prvakinja Belgijanka Tia Hellebaut sa preskočenih dva metra, a druga je s istom visinom bila Šveđanka Kajsa Bergqvist. Treće mjesto zauzela je Španjolka Ruth Beitia (1.97), a četvrto Bugarka Venelina Veneva (1.94).

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Na završnom mitingu pala je i odluka o dobitnicima jackpota u iznosu milijun američkih dolara. Vrijedna nagrada pripala je američkim atletičarima Jeremyju Warineru i Sanyji Richards, te Jamajčaninu Asafi Powellu.

Nakon što su slavili na svih šest mitinga Zlatne lige (Oslo, Pariz, Rim, Bruxelles, Zurich i Berlin) trojka još jedino mora nastupiti na završnom mitingu u Stuttgartu (9. i 10. rujna) nakon čega će podijeliti milijun dolara.

Svjetski rekorder na 100 metara Powell slavio je u Berlinu rezultatom 9,86, Wariner je pobijedio na 400 metara s 44,26, dok je Sanya Richards u istoj disciplini kod djevojaka slavila s 49,81.

Svjetska prvakinja Etiopljanka Tirunesh Dibaba je na 5.000 m bila druga (15:02,87) iza sunarodnjakinje i svjetske rekorderke Meseret Defar (15:01,51) i nakon prvog poraza ove sezone morat će se zadovoljiti podjelom 500.000 dolara. Na pet od šest mitinga slavili su Kenenisa Bekele na 5.000 m i Panamac Irving Saladino u skoku u dalj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!