Ostali sportovi

NFL: Prvi poraz Titansa na Adelphia Coliseumu

Tomislav Pacak • utorak, 14.11.2000.

Baltimore Ravensi su ušli u povijest kao prva momčad koja je svladala Titanse na njihovom novom stadionu, Adelphia Coliseumu. QB Trent Tilfer dodao je Patricku Johnsonu za TD 19 sekundi prije kraja, a Matt Stover zabio je ekstra bod koji se pokazao ključnim u pobjedi Ravensa 24-23. Neposredno prije toga, Titansi su poveli po prvi puta u utakmici nakon što je Perry Phoenix istrčao 87 yardi, nakon što je presjekao dodavanje Tilfera, čime je doveo Titanse u vodstvo 23-17.

Rezultati 11. tjedna:

Chicago at Buffalo 3-20
New England at Cleveland 11-19
Cincinnati at Dallas 6-23
Atlanta at Detroit 10-13
Baltimore at Tennessee 24-23
Arizona at Minnesota 14-31
Philadelphia at Pittsburgh 26-23 (OT)
New Orleans at Carolina 20-10
Seattle at Jacksonville 28-21
Miami at San Diego 17-7
Kansas City at San Francisco 7-21
St. Louis at NY Giants 38-24
Green Bay at Tampa Bay 15-20
NY Jets at Indianapolis 15-23
Oakland at Denver 24-27

No kao najvažniji trenutak utakmice pokazao se promašeni pokušaj za extra bod Al Del Greca, kojem je to prvi promašeni extra kick nakon 228 uspješnih, ili preciznije studenog 1993. Dobio je Al Del Greco još jednu priliku, kada su Steve Mcnair i društvo uspjeli u 19 sekundi osigurati Del Grecu pokusaj za field goal sa 43 yarde, ali to nije bio njegov dan, kick je otišao previše udesno. Najviše tereta u toj utakmici ipak je iznijela obrana Ravensa (najbolja u NHL) koja je dopustila Titansima samo 286 ofenzivnih , od čega samo 62 istrčane yarde.

Tri četvrtine QB Eaglesa Donovan Mcnabb izgledao je kao netko tko želi izgubiti svoj posao, ali poslije toga izgledao je kao John Elway. Mcnabb je vodio svoju momčad sjajno zadnje tri minute kada su Eaglesi uspjeli nadoknaditi 10 poena zaostatka za Steelersima, nakon čega su u produžetku i pobjedili. Utakmicu su odlučila dva 42 yarde dugačka field gola Davida Akersa, jedan pri kraju utakmice za izjednačenje, jedan u produžetku za pobjedu. Sjajnu utakmicu odigrao je RB Pittsburgha, Jerome Bettis, istrčao je 134 yarde, ali ovaj put je to ipak bilo nedovoljno za pobjedu. Eaglesi su u ovoj utakmici prekinuli 22 četvrtine dugačak niz Steelersa bez primljenog TD-a, sto je NFL rekord nakon 1976.


Hvatač Coltsa E.G. Green preskače preko Raya Mickensa (Jets)

Ako se netko pitao (a mnogi jesu) mogu li St. Louis Ramsi igrati (i pobijediti) bez dvojice najboljih (Warner i Faulk) odgovor su dobili u obliku uvjerljive pobjede protiv Giantsa u New Yorku. "Ova utakmica je pokazala da smo kompletna momčad. Obrana je igrala sjajno. Napad je igrao sjajno. Pokazali smo da smo sjajna momčad", izjavio je poslije utakmice ozlijeđeni QB Kurt Warner. Igrač utakmice bio je upravo Warnerova zamjena, Trent Green, koji je imao 4 TD dodavanja, čak je i sam imao jedan TD. Kompletirao je 27 dodavanja od 45 pokušaja za ukupno 272 yarde. Već i prije te utakmice povlačilo se pitanje nije li možda Green bolji QB od Warnera, jer nakon ove sezone jedan će zasigurno otići, jer Salary cup neće dopustiti Ramsima da plate obojicu onoliko koliko bi mogli dobiti u drugim klubovima. No trener Mike Martz bio je vrlo kategoričan i uvjerljiv kada je izjavio da je Warner njihov QB, i da Warner sigurno ostaje u St. Louisu slijedeće sezone. Što znači da će ovog proljeća i ljeta biti velika potjera za Greenom, jer kako igra, bio bi prvi QB gotovo svake momčadi u NFL.

Peyton Manning i Coltsi su rano osvojili svoje poene protiv Jetsa, i pokazalo se dovoljno za izdrže uobičajen povratak NY Jetsa u utakmicu. "Stalno govorimo kako ne smijemo dopustiti da nam utakmica izmakne iz ruku, ne smije nam izmaći. I prije nego znaš, izmakla nam je iz ruku", izjavio je RB Jetsa Curtis Martin. Jetsi su gubili 20-0 tijekom treće četvrtine, zahvaljujući sjajnom napadu predvođenom Manningom, ali i sjajnoj obrani Coltsa. No nakon toga na terenu je postojala samo jedna momčad - NY Jetsi. No Vinny Testaverde ipak nije imao dan kao protiv Dolphinsa, te nije uspio dovesti svoju momčad do potrebnog TD-a u zadnjem pokušaju u četvrtoj četvrtini. Tako su Jetsi sada izgubili dvije utakmice zaredom, imaju 6 pobjeda i 4 poraza, te im neće biti lagano doći u playoff, a kamoli osvojiti prednost domaćeg terena u doigravanju.

Tijekom tjedna odlučeno je da će se u ponedjeljak ipak igrati utakmica između Denvera i Oaklanda, a ne kako je prvotno najavljeno dvoboj Ramsa i Giantsa. I opet su pogodili, Broncosi i Raidersi su odigrali sjajnu i napetu utakmicu koja je kao i većina utakmica ponedjeljkom odlučena u zadnjim sekundama. Cijelu utakmicu odlično su igrali oba QB-a, Griese za Broncose i Rich Gannon za Raiderse, no junak je na kraju bio John Elam sa svojim field golom nekoliko sekundi prije kraja. Malo prije toga Gannon je sjajnim TD dodavanjem za Browna izjednačio rezultat, no Griese i Broncosi su brzo došli do 40 yardi u polju Raidersa, što je Elam iskoristio za konačnu pobjedu Broncosa 27-24, što je Raidersima tek drugi poraz sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!