Ostali sportovi

Boks: Kakva borba za svjetsku titulu!

Igor Jurišić • nedjelja, 08.01.2006.

U sklopu sinoćnjeg velikog boksačkog spektakla u New Yorku održan je i meč u kojem su objedinjeni naslovi prvaka po tri boksačke organizacije u cruiserweight kategoriji...

Protagonisti meča su bili Jamajčanin O'Neal Bell i Francuz Jean Marc Mormeck, a izvedba koju su prikazali u ringu još će se dugo prepričavati. Bio je to meč pun dinamike, akcije i ludih preokreta. Na početku je aktivnije krenuo Bell koji je svojim lepršavim stilom pokušao Mormecku zadati što veći broj udarac, no vrlo brzo je Francuz preuzeo konce u svoje ruke i razornim udarcima dovodio Bell na rub očaja. Prve tri runde su u potpunosti pripale Mormecku, Bell je dva puta bio na rubu nokauta, no pravo je čudo kako je otrpio sve te udarce kojima ga je Mormeck zasuo. Najbolje od svega je to što je i Bell u te prve tri runde zadao mnogo udaraca Mormecku, no svaki njegov pogođeni udarac, Mormeck je dvostruko naplatio.

Sljedeće dvije runde Bell konačno dolazi do daha, rat u ringu i kiša udaraca i dalje traju, no sve češće sada sjedaju Bellovi udarci. U jeku blage Bellove dominacije, Mormeck krajem šeste runde spaja ubitačnu kombinaciju udaraca i još jednom samo čudo i nevjerovatno izdržljiva brada spašavaju Bella nokauta.

No ni tu priči nije bio kraj, već u sljedećoj rundi Bell vraća "uslugu" Mormecku, spaja strašnu seriju preciznih i jakih udaraca i sada je Francuz na rubu nokauta. Na njegovu sreću, Bell se tada već ispuhao i nije imao snage zadati završni udarac.

Nakon sedan iscrpljujućih rundi, prepunih akcije, obostranih dobrih poteza i neočekivanih preokreta, borba je ušla u nešto mirniju fazu i ritam borbe je za nijansu opao u sljedeće dvije runde. No, to je bilo samo zatišje pred buru. Pred sam kraj desete runde, sijeva još jedna serija jakih i preciznih Bellovih udaraca koji ruše Mormecka na tlo i meč je okončan. Nakon prve četiri runde nitko se ni u snu nije nadao vakvom završetku meča, no već "otpisani" Bell je napravio pravi podvig i zasluženo ujedinio titule po sve tri organizacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!