Ostali sportovi

NHL: Florida traži prebrojavanje

Tomislav Pacak • četvrtak, 16.11.2000.

Devilsi i Starsi ove sezone definitivno ne izgledaju kao dvije momčadi koje su se borile za Stanley Cup prošle sezone. Kako sada stvari stoje, i jedni i drugi će se morati dosta poboljšati da bi se uopće plasirali u playoff.

Rezultati:

Calgary at Buffalo 2-3 (OT)
Atlanta at Florida 4-1
Pittsburgh at Colorado 2-3(OT)
Tampa Bay at Montreal 1-0
San Jose at New Jersey 3-2
Phoenix at Washington 2-2
Dallas at Columbus 2-3
St. Louis at Edmonton 0-3
Chicago at Vancouver 2-4
Dallas at Buffalo 2-2
Flyers at Toronto 2-1 (OT)
Florida at Carolina 4-1
Nashville at Atlanta 0-1
San Jose at Detroit 1-4
NY Rangers at Minnesota 3-2

San Jose Sharksi su seriju odličnih igara nastavili protiv aktualnih prvaka pobjedom u New Jerseyu 3-2, iako su Devilsi vodili 2-0. No sjajni rookie golman Evgeni Nabokov je ostao neporažen i u svom desetom nastupu kao starter, zabilježivši osam pobjeda i dva neodlučena rezultata. Slijedećeg dana Red Wingsi su malo spustili na zemlju Nabokova i Sharkse, slavivši u Detroitu 4-1. Dandenault je zabio dva gola, dok je Shanahan zabio gol i jednom asistirao.

Starsi su svoju gostujuću turneju počeli u Columbusu, i to ne baš previše uspješno. Domaći Blue Jackets slavili su 3-2, iako je Brett Hull zabio dva gola za Starse, istom mjerom uzvratio je Heintze za Columbus. U slijedećoj utakmici Starsi su prošli nešto bolje, osvojivši bod u Buffalu. Hull je zabio svoj 11. gol sezone, Chris Gratton je imao učinak 1+1 za Sabrese, a Hasek je obranio i “nemoguće” u produžetku.


Na krilima Dandenaulta Detroit slavio protiv Sharksa

Prije toga, Sabresi su bili domaćini Flamesima, koji su bili darežljivi gosti ostavivši sve bodove u Buffalu. J.P. Dumont je bio junak za Sabrese zabivši odlučujući pogodak u produžetku. Atlanta je pobijedila 4-1 na Floridi, gdje su navijači tražili ponovno “prebrojavanje” njihovih bodova jer trenutno su zadnji u diviziji. Vodeći igrači Trashersa, Audette i Brunette zabili su po gol i jednom asistirali.

Kvalitetnu utakmicu odigrali su Colorado i Pittsburgh, u kojoj je u produžetku slavila vodeća momčad lige, Avelanche. Jaromir Jagr je zabio dva gola, uključujući i 400-ti u karijeri, no najbolji na ledu je bio Kanađanin Joe Sakic, dva gola (od kojih i onaj pobjednički u produžetku) i asist bili su mu argumenti za taj naslov. Coloradu je ovo bila važna utakmica, prije odlaska na tešku turneju u kojoj će igrati protiv Anaheima, LA Kingsa i Phoenixa. Treba istaknuti da su od zadnjih 13 utakmica s Coloradom, hokejaši Pittsburgha pobijedili - jednom.

Golom kapetana Lecavaliera (osmim u sezoni), Tampa Bay je pobijedila neraspoložene Canadiense. Phoenix je jedva izvukao bod u Washingtonu, Tkachuk za Kojote i Dahlen za Capitalse su imali po gol i asist. Edmonton je prekinuo seriju od 10 utakmica bez poraza Bluesa, slavivši kod kuće 3-0. Tommy Salo je ostvario drugi shutout sezone, ali zvijezda večeri je bio Ryan Smyth sa svojim hat-trickom. Zanimljivo, isti igrač je učinio isto i prošle sezone, završilo je istim rezultatom, također je branio Salo za Oilerse.

Vancouver je sjajnom drugom trećinom slomio otpor Chicaga, i slavio 4-2. U drugoj trećini Canucksi su uputili čak 22 udarca na gol Thibaulta, tu trećinu su dobili s 2-0 i riješili utakmicu. Naslund i Cassels zabili su po gol i imali asist kod pobjednika. Prvu utakmicu ove sezone odigrao je Mark Recchi za svoje Flyerse, i odmah donio dva boda golom u produžetku protiv Toronta. Dva gola Marcusa Nillsona pomogla su Panthersima da ostvare pobjedu protiv Caroline koja ove sezone igra dosta ispod očekivanja.

Golman Atlante, Hnilicka, najzaslužniji je za prvu pobjedu Trashersa kod kuće, obranivši svih 37 udaraca Predatorsa na svoj gol. Pobjednički gol za Atlantu djelo je Yannicka Tremblaya. Rangersi su uspjeli pobjediti u Minnesoti, Theo Fleury je zabio svoj 14. gol sezone, dodao i asist za konačnu pobjedu 3-2. U večernjoj utakmici u srijedu, “Lavina” iz Colorada je na krilima Hejduka i Sakica slavila u Anaheimu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!