Rukomet

Metličić i Džomba potopili Celjane

Ivan Ambroš • nedjelja, 26.02.2006.

Ciudad Real je u prvom susretu četvrtine finala Lige prvaka s uvjerljivih 34:27 (14:12) svladao Pivovarnu Laško iz Celja, a važnu ulogu imali su i golovi Mirze Džombe, te mnogobrojne asistencije Petra Metličića...

Na početku utakmice vlada ravnoteža na terenu i u šestoj minuti rezultat je 2:2. No, nakon toga slijede dva brza gola Slovenaca, a od devete minute, kada je bilo 3:4, kreće crno razdoblje igre Ciudad Reala.

Celjani spretno koriste lošu igru domaćina pa u sljedećih pet minuta prave seriju od tri zgoditka, tako da je u 14. minuti kod rezultata 6:3 za goste Talant Dušebajev prisiljen zatražiti time-out i nešto hitno promijeniti u igri svoje momčadi. Tada u igru ulazi Petar Metličić i serijom asistencija Džombi i ostalim suigračima dovodi svoju ekipu do izjednačenja, 10:10 u 26. minuti.

Vezane vijesti

U tim trenucima obrana 5-1 Ciudad Reala funkcionira odlično, što omogućuje brze kontranapade koje Džomba neumoljivo pretvara u zgoditke. Jednom od svojih izvrsnih asistencija u 28. minuti Metličić pronalazi Džombu koji popularnim "cepelinom" zabija za 13:11.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

U posljednje trenutke poluvremena ulazi se s prednošću Ciudad Reala od 14:11 i napadom, međutim slovenski vratar Škof brani udarac, kupi loptu i sam kreće ka protivničkoj polovici igrališta vozeći slalom kroz zbunjene igrače na terenu. Došavši do šesterca, asistira svom suigraču koji u posljednjoj sekundi loptu ubacuje u mrežu za konačni rezultat prvog dijela, 14:12.

Drugo poluvrijeme nažalost počinje bez raspoloženog Metličića. Do sedme minute igra se gol za gol i rezultat je 18:16. Ponovnim ulaskom Metličića očvrsnula je obrana i Ciudad Real malo po malo stvara razliku pa je u 18. minuti već 24:19. Tada strateg Celjana Miro Požun traži time-out, svjestan trenutka u kojem se lomi utakmica.

Međutim, u nastavku se utakmica doista prelomila i to u korist španjolaca. Iz minute u minutu domaćini povećavaju razliku da bi sudbinu Celjana konačno zapečatio Metličić posljednjim zgoditkom na utakmici za završnih 34:27.

Među igračima Celja najbolji su bili Kokšarov sa sedam golova i odlični Škof na vratima s 11 obrana. U redovima Ciudad Reala ništa lošiji nije bio ni Arpad Šterbik koji je skupio 12 obranjenih udaraca.

Međutim, apsolutno ključni igrači susreta bili su naši reprezentativci: Petar Metličić s dva gola, obrambenim blokom, iznuđenim sedmercem i 10 fenomenalnih asistencija, te Mirza Džomba, najbolji strijelac susreta s devet zgoditaka, iznuđenim sedmercem i isključenjem protivnika i dvije asistencije.

Ovom pobjedom Ciudad Real je praktično osigurao ulazak u polufinale Lige prvaka, što će zasigurno potvrditi sljedeće subote u uzvratnom susretu u Celju.

U drugom današnjem susretu francuski Montpellier iskoristio je prednost domaćeg terena te je slavio protiv Šolinog Veszpremsa sa 23:21 (11:10).

Posljednji susret četvrtfinala Lige prvaka igra se u utorak kada se sastaju dva njemačka predstavnika Kiel i Flensburg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!