Ostali sportovi

NHL: Prvacima prva pobjeda u studenom

Tomislav Pacak • nedjelja, 19.11.2000.

New Jersey je konačno izašao iz rupe u koju su upali prije sedam utakmica i od tada skupili samo jedan bod. Do prve pobjede u studenom Devilsi su došli u Bostonu, i to nakon produžetka. Scott Gomez je bio strijelac tog pogotka, dok je za Boston po običaju dobro igrao Jason Allison zabivši gol i jednom asisiravši.

Rezultati:

New Jersey at Boston 3-2 (OT)
Carolina at Ottawa 1-0
Pittsburgh at St. Louis 3-4
Columbus at Nashville 5-1
Chicago at Calgary 5-2
Colorado at Phoenix 3-6
NY Islanders at Los Angeles 1-5
Minnesota at Buffalo 1-3
Tampa Bay at Toronto 2-2
Montreal at Washington 3-4
Philadelphia at Atlanta 3-2 (OT)
Dallas at Detroit 1-0
Florida at Columbus 3-0
Chicago at Edmonton 3-3
NY Rangers at Vancouver 3-4

Golom Willisa s igračem više Carolina je svladala Ottawu, uz njega najzaslužniji za pobjedu Hurricanesa bio je vratar Irbe sa 27 obrana. St. Louis je svladao Pingvine iz Pittsburgha sa 4-3. Najbolji Pingvini su bili Jagr i Straka sa po dva asista, ali briljirao je Pierre Turgeon (2+1) za Blues, zabivši i zadnji, pobjednički pogodak. Nashville je nakon sjajnog starta malo usporio, stradali su od ekspanzijske momčadi Columbusa 5-1. Vratar Tugnutt obranio je 30 udaraca, dok su Adams i Dineen bili najaktivniji u polju sa po golom i asistom.

Chicago je pronašao igru, osjetili su to i igrači Calgarya u srijedu. Amonte je zabio dva gola, Zhamnov je dodao tri asista, Daze gol i asist za ukupnu pobjedu Blackhawksa 5-2. Colorado je po treći puta u sezoni porazen, ovaj put u Phoenixu, gdje su domaći Kojoti iskorisitili činjenicu da Patrick Roy nije čuvao vrata Colorada te večeri. Hejduk (2 asista) i Tunguay (1+1) su držali Colorado u igri, no Tkachuk (2 gola) i Letowski (1+2) su bili prejaki za Avelanche u tom susretu.


Peter Bondra zabio je dvaput i jednom dodao za četvrtu pobjedu Capitalsa u nizu

Murray, Schnaider i Visnovsky su zabili po gol i jednom asistirali za laganu pobjedu Kingsa protiv Islandersa u LA-u. Buffalo je pobijedio Minnesotu sa 3-1, opet je sjajan bio Hasek na vratima Sabresa sa 22 obrane. Tampa Bay je uspjela osvojiti bod u Torontu, Johnson je zabio gol i jednom asistirao za Lightning, dok je Sundin dodao dva puta za domaće Maple Leafse.

Peter Bondra je sa golom i dva asista donio Washingtonu četvrtu pobjedu u zadnja četiri susreta, dok je Mark Recchi sjajno odigrao i drugu utakmcicu za Flyerse nakon povratka nakon ozljede. Recchi je dao gol i jednom asistirao za pobjedu Flyersa u Atlanti nakon produžetka, pobjednosni gol zabio je Dan Mcgillis. Starsi su nogometnim rezultatom (1-0) svladali Detroit, gol za pobjedu zabio je Morrow 4 minute prije kraja, a Belfour je obranio sve što je išlo prema njegovom golu.

Florida je bila uvjerljiva u Columbusu, vrata Kidd obranio je svih 30 udaraca, dok je Pavel Bure zabio deseti gol u sezoni. Rangersi su poraženi u Vancouveru za koje su sve asiste i golove dali različiti igrači. Chicago i Edmonton su odigrali neriješeno, Marchant (Oilers) je zabio dva gola i asistirao pa je tako proglašen najboljim igračem utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!