Rukomet

Ciudad prvi finalist Lige prvaka

Vedran Stilin, Ivan Ambroš • subota, 01.04.2006.

Španjolski Ciudad Real je i u drugoj utakmici polufinala Lige prvaka svladao njemački Flensburg čime je ušao u finale ovogodišnjeg izdanja najelitnijeg rukometnog klupskog natjecanja…

Nakon što su u prvoj utakmici na domaćem parketu stigli do pobjede 31:22, rukometaši Ciudad Reala su i u uzvratu u Flensburgu došli do pobjede te tako u velikom stilu zauzeli mjesto u finalu. Španjolski dream team je odličnom igrom još jednom dokazao svoju nadmoć i s pravom glasi kao jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog natjecanja.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Španjolci su u Njemačku sletjeli u punom sastavu, bez ozljeđenih igrača i s devet golova prednosti u džepu. A kod Nijemaca, iako ozlijeđeni, Michael Knudsen i Joachim Boldsen htjeli su pomoći svojoj ekipi i bili su na raspolaganju svom treneru. Sve u svemu malo bi bilo reći da je Flensburg danas imao za zadatak “nemoguću misiju“.

Utakmicu je Flensburg otvorio promašajem Lackovića, ali i odličnom obranom. U sedmoj minuti nakon što Džomba nije uspio realizirati sedmerac, Lacković zabija za 4:1. Najveću prednost od četiri pogotka Flensburg je imao u 15. minuti (7:3). Zbog velikog broja tehničkih grešaka i nerealiziranih “zicera“ Flensburg ne uspijeva tu prednost i povećati, a do kraja prvog poluvremena Ciudad Real uspijeva doći do 14:12.

U nastavku se budi Šterbik i Ciudad preuzima inicijativu te izjednačava na 14:14. Fenomenalnim obranama Šterbika gosti u 40. minuti dolaze do prednosti od 16:20 i tada je sve bilo odlučeno. Do kraja su obje ekipe samo rutinski završile susret za konačnih 27:29.

U redovima Flensburga Blaženko Lacković je iz četiri pokušaja zabio tri gola te pritom skupio pet asistencija. Goran Šprem, koji je igrao samo jedno poluvrijeme, iz dva pokušaja zabio je jedan gol i ukrao jednu loptu. Za pobjedu Ciudad Reala Mirza Džomba je uz promašeni sedmerac zabio pet golova iz sedam pokušaja, a Petar Metličić uz dvije asistencije zabio četiri pogotka iz šest pokušaja.

Najbolji strijelci za Flensburg su bili Christiansen i Stryger sa po šest pogodaka, a kod Ciudad Reala također sa šest golova najbolji je bio Stefansson.

Liga prvaka, polufinale - druga utakmica:
Flensburg - Ciudad Real 27:29 (prva utakmica 22:31)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!