Ostali sportovi

"Nikad nekorektnije publike"

Bernard Jurišić • srijeda, 15.03.2006.

Nekoliko dana nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, Blanka Vlašić kao da je konačno shvatila vrijednost i veličinu osvojenog odličja. Žal koji je pratio prve sate, pa i dane nakon natjecanja, zamijenilo je zadovoljstvo i ponos, ali i motivacija za nove uspjehe...

Blanka Vlašić napokon je zračila zadovoljstvom. Nakon žala za propuštenim zlatom, čak i suza po završetku konferencije za novinare u Moskvi, Blanka je shvatila da je ušla u hrvatsku sportsku povijest. Srebro sa Svjetskog prvenstva najveći je doseg hrvatske atletike nakon dugog vremena.

"Žao mi je što nisam proslavila srebro još tamo u Moskvi. Bila sam malo obijesna, žalila sam za zlatom, a trebala sam uzeti hrvatsku zastavu i otrčati krug pred tribinama. Ta publika je posebna priča, nikad u životu nisam skakala u nekorektnijem okruženju. Jasno mi je da žele da njihova skakačica pobijedi, ali skakala sam i u Švedskoj protiv Kajse Bergqvist, pa mi nitko nije zviždao. Malo mi je to zasmetalo, jer nisam očekivala, no i to je dobra lekcija za budućunost", kaže svjetska doprvakinja.

Srebro je za Blanku veliki uspjeh, ali i velika motivacija za nastavak žestokog rada. "Jedva čekam novi ciklus, treninge, pucam od motiva, želim biti još bolja, skakati još više. Do 27. ožujka imat ću aktivni odmor, onda kreću treninzi za ljetni dio sezone. Ovo srebro mi je velika motivacija za dalje, imam puno toga još pokazati i dati."

Osjetilo se da je još boli što je "izgubila", posebno od Jelene Slesarenko. Uostalom, to je odlika šampiona. Uvijek želi više, bolje, kvalitetnije.

"Nadam se da Slesarenko neće izbjegavati puno natjecanja kao i dosad, nego da će se pojaviti barem na 50% mitinga na kojima ću i ja biti. Takva sam, volim konkurenciju, volim se nadmetati s nekim, volim pobjeđivati. Naplatit ću sve te 'dugove', imam ja još puno godina za skakati."

A da bi se Hrvatska i dalje hvalila Blankinim medaljama, zaista je vrijeme da joj se omoguće barem kakvi-takvi normalni uvjeti za trening. Svatko tko je osobno vidio iz kakvog trening-prostora je Blanka doskočila do svjetskog srebra, ne može ostati ravnodušan.

Genijalnost, entuzijazam i strahovita predanost radu njezinog oca Joška, koji je u napuštenoj tvornici svojim rukama napravio "dvoranu", dosad je bila dovoljna da njegova kći dođe na svjetski atletski vrh. Strah nas je i pomisliti za što bi sve 22-godišnja Blanka sposobna da ima barem približno jednake uvjete kao i njezina konkurencija.

Zato je Blanka posebna. Zato obožavamo Janicu. Zato je mala Hrvatska - svjetska sportska sila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!