Ostali sportovi

Split jedini kandidat za Svjetski kup 2010!

Bernard Jurišić • subota, 25.03.2006.

Svjetska atletska federacija (IAAF) objavila je da su se iz utrke za dobivanje Svjetskog atletskog kupa 2010. godine povukli New York, London i Brisbane, pa je Split ostao jedini kandidat za dobivanje domaćinstva ovog natjecanja...

Split bi, nakon Mediteranskih igara 1979. i Europskog prvenstva u atletici 1990., za četiri godine mogao dobiti svoje treće veliko svjetsko atletsko natjecanje.

U Osaki će se sljedeće srijede, 29. ožujka, održati sastanak Vijeća IAAF-a, na kojem će se donijeti odluke o domaćinu Svjetskog juniorskog prvenstva 2008. (kandidati su poljski Bydgoszcz i kanadski Moncton) i domaćinu seniorskog Svjetskog atletskog kupa 2010.

IAAF je objavila da je Split jedini kandidat za organiziranje tog natjecanja, koje traje dva dana, a okuplja najbolje atletske selekcije Europe, Afrike, Oceanije, Amerika, te reprezentaciju SAD-a, dvije najbolje europske reprezentacije i atletsku reprezentaciju domaćina.

Ovogodišnje natjecanje održat će se 16. i 17. rujna u Ateni, a ukoliko IAAF bude zadovoljna ponuđenom kandidaturom, Split i Hrvatska će ugostiti najbolje svjetske atletičare na sljedećem natjecanju, 2010. godine.

Taj događaj bi bio snažan adut u uvjeravanju čelnika Svjetske atletske federacije da smo spremni za organizaciju Svjetskog atletskog prvenstva, za čije domaćinstvo 2011. godine Split najozbiljnije kandidira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!