Sportnet

Vlada odbila garanciju, Split bez Svjetskog kupa 2010.

Bernard Jurišić • subota, 01.04.2006.

Nakon što je ovog tjedna IAAF Splitu dodijelio domaćinstvo Svjetskog atletskog kupa 2010., Vlada je odbila dati financijsku garanciju koju je IAAF tražio, uz obrazloženje da nije spremna stati iza dva usporedna projekta, domaćinstva nogometnog EP 2012. i Svjetskog kupa 2010. Natjecanje bi ipak moglo ostati u Hrvatskoj, ali u - Zagrebu...

Nakon što je splitska kandidatura prošla (činilo se) najteži dio posla i dobila povjerenje IAAF-a, stvar je zapela na nečemu što se doživljavalo kao formalnost.

Vlada RH je odbila dati financijsku garanciju koju je IAAF zahtjevao, a koja se odnosila na osiguravanje sredstava za izgradnju hotela i obnovu poljudskog stadiona u periodu do 2010.

Vezane vijesti

"Nažalost, Vlada ne može prihvatiti stajanje iza dva tako velika projekta kao što je domaćinstvo nogometnog EP 2012., za što smo već izdali garancije i Svjetskog atletskog kupa. Bilo bi to neozbiljno, a ova Vlada nije neozbiljna. Organizacijski odbor trebao je prvo izvršiti konzultacije s nama, bilo je neozbiljno ići u Japan i izjaviti da će Vlada podržati projekt, bez da se konzultiralo s Vladom", izjavio je u telefonskom razgovoru za Sportnet.hr glasnogovornik Vlade RH Ratko Maček.

U Organizacijskom odboru bili su šokriani ovom informacijom, a za komentar smo zamolili splitskog gradonačelnika Zvonimira Puljića. "Ne mogu vjerovati da ćemo zbog ovoga ostati bez organizacije. Da, potvrdili su mi iz Vlade da je odluka konačna, bez nje ne možemo nastaviti jer Split jednostavno nije spreman financijski podnijeti tak događaj."

No, postoji velika vjerojatnost da će se događaj ipak organizirati u Hrvatskoj. Nakon objave iz Vlade, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da je grad Zagreb spreman preuzeti domaćinstvo od Splita i da financijska sredstva neće predstavljati nikakav problem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!