Ostali sportovi

Split dobio oštru konkurenciju

Bernard Jurišić • utorak, 04.04.2006.

Rekordan broj kandidata poslao je svoje kandidature za organizaciju Svjetskog atletskog prvenstva 2011. godine. Među njima je i Split, koji će pobjedu pokušati izboriti u konkurenciji čak osam protukandidata...

Devet država, među njima i Hrvatska, priložile su kandidaturu za domaćinstvo Svjetskog atletskog prvenstva 2011. godine. Uz Split, želju za ugošćivanjem najboljih svjetskih atletičara izrazile su Australija (Brisbane), Španjolska (Madrid ili Valencia), Južna Koreja (Daegu), Maroko (Casablanca), Rusija (Moskva), te Švedska, UAE i SAD, koji još nisu odredili grad.

"Oduševljeni smo interesom za dobijanje SP-a što samo pokazuje snagu atletskog pokreta. Nikada se ranije nije dogodilo da za jedno SP imamo više od pet kandidatura", rekao je predsjednik IAAF-a Lamine Diack.

Naredna dva SP održat će se u Osaki 2007. i Berlinu 2009., a podsjetimo da je i Split bio u kandidaturi za 2009., što su organizatori shvatili kao "prikupljanje iskustva".

Usprkos velikoj konkurenciji, u Splitu se nadaju da bi IAAF baš Hrvatskoj mogao dodijeliti domaćinstvo, ali ukoliko se to i ne dogodi, već je najavljeno da će se Split kandidirati sve dok Svjetsko prvenstvo ne dobije.

Kao veliki podstrek tomu trebalo bi poslužiti domaćinstvo Svjetskog atletskog kupa 2010., kojeg je Split dobio prije desetak dana. Popravljanje infrastrukture i gradnja potrebnih hotelskih i sportskih objekata morat će se obaviti već za to natjecanje, pa bi Split u kandidature za domaćinstvo trećeg najvećeg svjetskog sportskog događaja (iza Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u nogometu) trebao ući s puno aduta i što je najvažnije - potpuno spreman.

Odluka o domaćinu Svjetskog atletskog prvenstva 2011. donijet će Vijeće IAAF-a u proljeće 2007.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!