Rukomet

Džomba i Metličić jednom nogom u finalu

Ivan Ambroš, Petar Plevnik • nedjelja, 26.03.2006.

U prvom susretu polufinalnog dvoboja Lige prvaka između Ciudad Reala i Flensburga, španjolska momčad došla je do uvjerljive 31:22 pobjede, napravivši veliki korak ka finalu uoči uzvrata u Njemačkoj za tjedan dana. Zapaženu partiju u dresu domaćina odigrao je Mirza Džomba sa šest pogodaka, dok je kod gostiju ponajbolji bio Goran Šprem s pet pogodaka...

Iako je uoči susreta trener domaćih, legendarni Talant Dušebaev, označio Flensburg kao "najjaču momčad svijeta", nakon današnjeg susreta taj bi se epitet teško mogao pripisati momčadi Kenta-Harryja Anderssona.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Flensburg se dobro držao tek u početnih pet minuta, da bi domaćini u dva navrata serijama od 4:0 do 18. minute otišli na prednost od sedam golova razlike, 11:4, te na poluvrijeme otišli s prednošću od 17:9.

I u drugom dijelu 5200 gledatelja u Quijote-Areni vidjelo je sličan razvoj događaja. U 42. minuti, kada je na semaforu stajalo 24:13 za domaćine, mnogi su pomislili kako je na pomolu prava katastrofa Nijemaca. Ipak, do kraja susreta Flensburg, ponajprije zahvaljujući raspoloženom Goranu Špremu, uspijeva ublažiti prednost domaćina, te doći do konačnih 31:22.

U redovima Ciudad Reala najraspoloženiji su bili Rutenka sa devet te Urios sa sedam pogodaka. Mirza Džomba također je bio odličan sa šest golova iz deset pokušaja, od čega četiri sedmerca. Petar Metličić ubilježio je dvije blokade, jednu ukradenu loptu, ali i samo jedan zgoditak iz četiri šuta na gol.

Blaženko Lacković upisao je jednu blokadu i tri gola iz devet pokušaja dok je Goran Šprem za samo 18 minuta provedenih u igri sakupio pet pogodaka iz pet pokušaja. Od toga tri puta bio je nepogrešiv u kontri. Isti broj golova upisao je još jedino Solberg.

Dojam je da je velika šteta što Šprem nije dobio veću minutažu jer je definitivno bio najraspoloženiji igrač Flensburga danas i najzaslužniji što Flensburg odlazi kući sa "samo" -9. Pred uzvratni susret za tjedan dana u Campushalleu Nijemcima ostaje samo teoretska šansa, jer teško je za vjerovati da će momčad poput Ciuadad Reala propustiti ovu ogromnu prednost.

Liga prvaka, polufinale, prvi susret:
Ciudad Real (Špa) - Flensburg (Njem) 31:22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!