Ostali sportovi

NHL: Niedermayer i Arnott novi "vragovi"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 20.11.2000.

Uprava New Jerseya je shvatila da ovakva momčad Devilsa ne može ponoviti uspjeh iz prošle sezone kada su osvojili Stanley Cup, te su odlučili "odriješiti kesu" te pojačati konkurenciju u redovima svoje momčadi. Dva sjajna free-agenta, branič Scott Niedermayer i centar Jason Arnott od subote su novi članovi aktualnih prvaka i pokušat će im pomoći da se vrate na pobjedničke staze.

Rezultati

Minnesota at Boston 6-1
Torotno at Montral 6-1
Florida at Ottawa 2-5
Carolina at New Jersey 2-3(OT)
Washington at Philadelphia 3-5
Atlanta at Pittsburgh 1-3
Buffalo at St. Louis 1-4
Detroit at Nashville 2-3
NY Rangers at Calgary 5-4 (OT)
Anaheim at Phoenix 6-2
Colorado at Los Angeles 4-6
NY Islanders at San Jose 3-5
Vancouver at Columbus 6-1
Calgary at Edmonton 0-2
NY Islanders at Anaheim 1-2

Čini se da je to stimulativno djelovalo na ostale igrače, jer su te iste večeri prikazali bolju igru nego inače ove sezone i svladali Carolinu u produžetku 3-2. Pobjednički pogodak za New Jersey zabio je Patrik Elias. Katastrofu je doživio Boston u svojoj dvorani od novaka u ligi, Minnesote Wild. Sekeras i Sushinsky zabili su po dva gola za pobjednike, dok je počasni gol za Bruinse zabio, ko drugi nego Jason Allison.

Toronto je također rezultatom 6-1 slavio u Monrealu, koji nije uspio pronaći raspoloženog golmana, oba su primila po tri gola iz desetak udaraca. Na drugoj strani sjajan je bio Curtis Joseph sa 31-om obranom, dok je Hoglund zabio tri gola, a Thomas dodao 3 asista. Ottawa je prekinula niz od četiri poraza pobjedom protiv Floride 5-2. Čak tri gola Senatorsi su dali s igračem manje (!), od toga Hossa dva. I inače je Marian Hossa prvo ime utakmice, sa svojim prvim hat-trickom u karijeri, čak je dodao k tome i jedan asist. Kvalitetan suigrač mu je bio i Bonk (1+2), a naravno da je i treći iz tria, Arvedson imao barem jedan poen-asist.

Otkad se Mark Recchi vratio u momčad Flyersa, Philadelphia nize samo pobjede. Nova žrtva su bili Capitalsi za koje je Konowalchuk zabio tri gola. Kod pobjednika Gagne i Williams zabili su po dva gola i imali asist, dok je Keith Primeau zabio jedan i dodao dva asista. St. Louis zaista niže serije kvalitenih igara, uz Colorado su sigurno najbolja momčad lige dosada. Ovaj put u St. Louisu su pali dobri Sabresi (bez Haseka). Drake je zabio dva gola, Young dodao 2 asista...

Vrijedne pobjede zabilježili su Nasville protiv Detroita i Pittsburgh protiv Atlante. Rangersi su nakon produžetka slavili u Calgaryu, nakon pogotka Valerya Kamenskog za pobjedu. Po običaju, najbolji igrači New Yorka su bili Leetch (1+2), Messier, Kamensky i Fleury (svi 1+1). Problem New Yorka je ostatak momčadi, žele li zaista ugroziti najbolje ekipe morat će netko od ostalih pokazati više nego dosada.

Anaheim je zabilježio vrijednu pobjedu u Phoenixu, čak četiri igrača (Cummins, Leclerc, Hrkac i Selanne) zabiljezili su po gol i asist. Colorado je i drugi puta porazen na teškoj turneji, ovaj put u LA-u. Iako su natpucali domaćine 47-22 (čak 19-5 u zadnjoj trećini), Avelanche je doživio drugi poraz u dvije noći. Robitallie je nakon dugo vremena opet briljirao (2+2), naravno da mu se sjajno priključio i Pallfy sa golom i dva asista.

Kapetan Sharksa Owen Nolan na najbolji način okrunio je svoj povratak na led nakon ozljede. U pobjedu Sharksa 5-3 protiv Islandersa Nolan je ugradio gol i dva asista, iako nakon utakmice nije baš bio zadovoljan svojom igrom (pogotovo obranom). Kako će tek Sharksi igrati kada Nolan bude zadovoljan svojom igrom. Vancouver je bio prilicno (6-1) uvjerljiv protiv Columbusa, Naslund i Schaefer zabili su po dva gola. Edmonton je slavio u Calgaryu, dok su Islandersi izgubili u Anaheimu (10-ti gol Selannea u sezoni).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!