Rukomet

Vori i Dominiković prvaci, Džomba i Metličić viceprvaci

Ivan Ambroš • nedjelja, 04.06.2006.

I u posljednjem kolu ASOBAL lige nije bilo iznenađenja, tako da je Barcelona pobjedom u Almerii 27:34 službeno osvojila naslov Prvaka Španjolske. Ciudad Real i Portland San Antonio su zamijenili mjesta na ljestvici pa da je momčad iz Pamplone u nadi da će završiti na prvom završila na na trećem mjestu…

Barcelona je pobijedila Almeriu 27:34 i osvojila španjolsko prvenstvo. Igor Vori je uspio zabiti 2 gola, iako je uglavnom odrađivao obrambene zadatke kao i Davor Dominiković. Ponovo su nezaustavljivi bili Juanin Garcia i Iker Romero sa po 8 zgoditaka.

Slika 1 od 2.
Foto: www.bmciudadreal.es

Ciudad Real je pobjedom nad direktnim suparnikom Portland San Antoniom 28:25 (14:12) postao viceprvak Španjolske. Portland je došao u Ciudad Real oslabljen brojnim ozljedama tako da realno nisu imali šansu ugroziti u gostima ekipu Ciudad Reala. Petar Metličić je zabio 2, a Mirza Džomba 4 gola, kao i Ivano Balić. Ipak treba spomenuti da u slučaju Barceloninog poraza i da je Portland uspio pobijediti Ciudad Real, ekipa našeg Ivana Balića osvojila bi španjolsko prvenstvo. Međutim nije se dogodilo ni jedno ni drugo, tako da se nakon poraza u finalu Lige prvaka, Portland mora zadovoljiti s trećim mjestom u španjolskom prvenstvu. Koliko je razočaran klub iz Pamplone najbolje govori činjenica da su gotovo cijelo prvenstvo proveli na drugoj poziciji u nadi osvajanja prvog mjesta, da bi ih Ciudad Real u posljednjem kolu srušio na treće.

Za četvrto mjesto izborio se Valladolid koji je pobijedio Alteu 29:26 (15:13). Za Valladolid Eric Gull je zabio 8 puta, kao i Rune Ohm za Alteu. Kao pobjednik Kupa Španjolske i viceprvak Kupa pobjednika Kupova, četvrtim mjestom u španjolskom prvenstvu Valladolid je zaokružio uspješnu sezonu.

Slika 3 od 4.
Foto: Maribel López

Ademar Leon je katastrofalnu sezonu zaključio još jednim porazom kod kuće 31:33 protiv Bidasoe. Pošto se ovime definitivno oprostio od nastupa u Ligi prvaka, Ademar Leonu je preostala jedina opciju da kao petoplasirani ima mogućnost nastupa u Kupu pobjednika kupova u slučaju da Valladolid bude pozvan u Ligu prvaka. Tijekom cijelog susreta gosti su bili u prednosti, ponajviše zaslugom Nilssona koji je postigao 11 pogodaka. Kod domaćih odličan je bio Kjelling s 12 golova.

Teka Cantabria je porazila Aragon 28:25 i time mu ugasila svaku nadu za europskim natjecanjima sljedeće sezone. Domaći nisu ispuštali prednost ni u jednom trenutku, a tijekom susreta su imali i veću prednost od 3 gola razlike s kojom je završila utakmica. U redovima Teke Rio Oscar je postigao 8 golova, dok je Javier Diaz skupio 21 obranu. Za Aragon najviše pogodaka postigao je Hussein Zaky, 7.

Slika 2 od 3.
Foto: www.bmciudadreal.es

Cangas je zaključio prvenstvo s porazom kod kuće od Torrevieje 24:26. Dok je za posljednje plasirani Cangas našeg Venia Loserta ovo bila sezona koju će željeti što prije zaboraviti Torrevieja našeg Tončija Valčića završila je na osmom mjestu ljestvice, što im je najbolja pozicija u povijesti kluba. Naš Venio Losert je sakupio 5 obrana, a s druge strane Tonči Valčić je zabio 4 gola.

Alcobendas je kod kuće poražen od Algecirasa 28:32 (15:14). U na početku izjednačenom susretu gosti su se odljepili u drugoj polovici drugog poluvremena i zadržali prednost do kraja. Za Alcobendas Garcia je zabio 10, a za Algeciras Da Cruz i Beuchler svaki po 7 golova.

Arrate je poražen od Granollersa 35:37 koji se time izborio za desetu poziciju. Kod domaćih je Kobine postigao 6 golova, a kod gostiju Campos 10 i Krivokapić 9 pogodaka.

Konačni poredak u Prvenstvu Španjolske:

1. Barcelona 56
2. Ciudad Real 54
3. Portland 52
4. Valladolid 40
5. Ademar 38
6. Bidasoa IrĂşn 29
7. CAI AragĂłn 28
8. Torrevieja 27
9. Algeciras 27
10. Granollers 25
11. Keymare AlmerĂa 23
12. Arrate 22
13. Teka Cantabria 21
14. Altea 18
15. Alcobendas 12
16. Cangas 8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!