Ostali sportovi

NHL: Promjene u upravi Montreala, ne i na semaforu

Tomislav Pacak • četvrtak, 23.11.2000.

Mnogo se toga promijenilo u Montrealu ovih dana (nova uprava i trener), ali igrači na ledu i rezultat na semaforu su ostali isti. Canadiensi su uvjerljivo izgubili od Floride, za koju je opet sjajno igrao Rus Pavel Bure s golom i asistom. Tako su Panthersi pokvarili trenerski debi Michaela Therriena na klupi Canadiensa.

Rezultati:

Nashville at Detroit 3-6
Tampa Bay at Dallas 2-6
Florida at Montreal 4-1
Boston at Ottawa 1-2
Toronto at NY Rangers 3-1
Vancouver at St. Louis 4-3
Chicago at Phoenix 4-1
Philadelphia at Buffalo 3-1
Edmonton at Toronto 3-4
NY Rangers at NY Islanders 4-3(OT)
Carolina at Pittsburgh 3-1
Vancouver at Washington 2-3(OT)
Atlanta at Tampa Bay 2-8
Boston at Detroit 5-4
Dallas at Nashville 1-0
Calgary at Minnesota 1-1
Colorado at Columbus 5-2

Detroit je u neobičnoj utakmici svladao Predatorse: nakon što su poveli 3-0 u prvoj trećini, Red Wingsi su izgubili drugu s istim rezultatom, i onda opet sa 3-0 dobili treću trećinu. Najbolji Predator je bio Legwand sa dva gola, dok su kod Red Wingsa igrom prednjačili Lidstrom (2+1) i Lapointe (1+1).

Dallas je bio prilično uvjerljiv u Tampa Bayu gdje su pobijedili domaći Lightning 6-2, Mike Modano je konačno odigrao solidnu utakmicu s golom i asistom. Aleksei Yashin pripremio je dva gola svojim suigračima u Ottawi koji su bili dovoljni Senatorsima da svladaju Bruinse 2-1. Madison Square Garden postao je lijepo mjesto za igrati Toronto Maple Leafsima. Drugu pobjedu zaredom u toj slavnoj dvorani zabilježili su u utorak navečer svladavši domaće Rangerse 3-1 u vrlo napetoj i kvalitetnoj utakmici.

Vancouver je nanio prvi poraz St. Louisu u njihovom Sawis Centru ove sezone. Briljirao je Todd Bertuzzi sa dva gola i dva asista, dok se kod Bluesa najvise zalagao Demitra postigavsi dva pogotka. Chicago je svladao Phoenix prilično uvjerljivo (4-1), još jednom pokazavši da su pronašli formu i igru, te da će se boriti čak i za playoff. Nylander je zabio gol i dodao asist, dok je Sullivan imao dva asista.


Rangersima pobjeda u gradskom derbiju

Povratak Marka Recchia u momčad Flyersa pokazao se kao možda ključni događaj sezone za momčad iz Philadelphie. Otkad se vratio Recchi (4 utakmice), Flyersi nizu samo uspjehe, novi je došao u obliku pobjede protiv Sabresa u Buffalu. Recchi i Gagne imali su po gol i asist, treba spomenuti i katastrofalnu pogrešku Dominika Haseka kod pogotka Gagnea za 2-1.

Toronto je u kanadskom derbiju bio bolji od Sala i njegovog Edmontona sa 4-3, dok je Calgary remizirao u Minnesoti. NY Rangersi su pobijedili gradske suparnike Islanderse sa 4-3 u produžetku, pogotkom fenomenalnog (ove sezone) Thea Fleurya. Leetch i Messier su imali po gol i asist u regularnom dijelu utakmice. Carolina je neočekivano odnijela bodove iz Pittsburgha, Rod Brindamour i Oneill zabili su po gol i jednom asistirali za momčad Hurricanesa.

Golom Nikolishina u produžetku, Capitalsi su odnijeli sve bodove iz Vancouvera, dok su golom Morrowa Starsi slavili protiv Predatorsa. Tampa Bay je "rasturila" Atlantu uvalivši im osam komada, najviše su se isticali Kubina (1+4), Richard (2+1) i Modin (1+2). Iako je Detroit natpucao Bruinse 47-25, iz grada automobila kući su se pjevajući vratili igrači Bostona. Hat-trick Rusa Fedorova nije bio dovoljan za raspoloženu momčad Bruinsa, kod kojih je naravno dobro igrao Allison (2 asista), a Guerin je zabio svoj prvi gol za Bruinse nakon svog dolaska prošli tjedan, ukupno 14-ti u sezoni.

Iako su poveli 1-0, igrači Columbusa nisu uspjeli zadržati "Lavinu" iz Colorada, 2 gola Tunguaya, gol i asist Podeina, te po dva asista Sakica i Hejduka bili su previše za kvalitetnu, ali još neiskusnu ekspanzijsku momčad iz Columbusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!