Ostali sportovi

Blanka u utorak u Ostravi

Sportnet • ponedjeljak, 29.05.2006.

Najbolj ahrvatska atletičarka Blanka Vlašić u utorak će nastupiti na međunarodnom atletskom mitingu Grand Prix kategorije u Ostravi (Češka) pod nazivom "Golden Spike"...

Rekord mitinga brži iz 2003. godine Šveđanka Kasja Bergqvist sa preskočenih 201 cm. Visine mitinga su određene na način da se nakon 2 m preskoči novi rekord mitinga. Visine: 180-184-187-190-193-196-198-200-202-204-206.

Blanka je tri puta za redom od 2002 do 2004. godine sudjelovala na ovom tradicionalnom mitingu, te je poslijednji put 2004. godine sa rezultatom 198 cm bila pobjednica, kada je pomalo iznenađujuće pobijedila tada neprikosnovenu Južnoafrikanku Hestre Cloete.

Blanka se uvijek raduje natjecanju u Ostravi, za koje kaže da joj je jedno od dražih mitinga. Dobro se pripremala u proteklom periodu i sa dozom optimizma očekuje nastup. Malu bojazan uvjetuje predviđanje loših vremenskih prilika, kiša i temperatura oko 13 stupnjeva.

Do sada u oba njena nastupa ove godine na otvorenom vremenski uvjeti nisu joj dozvolili da iskaže potpuno svoje mogućnosti; u Splitu je 30. travnja padala kiša, a za vrijeme skakanja u Dohi neravnomjerno je puhao snažan vjetar.

U svakom slučaju i pored "sitnih" zdravstvenih tegoba; pojava žulja na peti odrazne noge, te već dugotrajno liječenje jednog zuba što je za posljedicu imalo pojavu otekline i neizbježno korištenje antibiotika, Blanka ne skriva želju da se bori za sam vrh.

Trenutni najbolji rezultat sezone ima Amerikanka Chaunte Howard 200 cm od 15.travnja, dok je dugi najbolji skok u dosadašnjem dijelu sezone imala Ruskinja Jelena Slesarenko, jučer, 28.svibnja, u Eugenu u SAD 199 cm. Treća pozicija sa preskočenih 197 cm pripada nekolicini skakačica među kojima je i Blanka.

Sigurno da će se Blanka koncentrirati na bitku za poredak, s obzirom na vjerojatnost lošeg vremena, koje bi moglo omesti napad na veće visine. Ipak, neće propustiti priliku za napredak na ovogodišnjoj top listi.

Nakon Ostrave Blanka sa svojim trenerom Bojanom Marinovićem nastavlja mini turneju putovanjem u Oslo na 1. kolo Zlatne lige, koje će se održati u petak, 2.lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!