Ostali sportovi

Blanka deklasirala i protivnice i hladnoću

Bernard Jurišić • utorak, 30.05.2006.

Blanka Vlašić i na otvorenoj sceni pokazuje da je 2006. njezina godina. Na prvom iz serije velikih europskih atletskih mitinga, Blanka je potukla i konkurenciju, ali i hladnu i neugodnu večer u češkoj Ostravi...

Prema informacijama iz stožera najbolje hrvatske atletičarke, Blanka je cijeli dan bila depresivna zbog lošeg vremena, hladnoće i kišice, koji su prijetili pokvariti njezin prvi europski nastup na otvorenoj sceni.

Bilo je potrebno obući čitav arsenal odjeće kako bi zadržala toplinu na temperaturi od samo 8 stupnjeva. No, Blanka je pokazala da je jača od svih neprilika i izjednačivši najbolji svjetski rezultat sezone na otvorenom, s preskočena 2 metra.

Blanka je redom iz prvog pokušaja preskakala 184, 190 i 193 centimetra, a visine od 196 i 200 preskakala je iz drugog pokušaja. Pokušala je skinuti i rekord mitinga (202), no ove večeri zaista nije bilo moguće više.

Koliko su teški uvjeti bili, možda najbolje pokazuju rezultati ostalih skakačica. Drugo mjesto osvojila je Ruskinja Čičerova s preskočenih 10 centimetara manje od Blanke, dok su 187 centimetara preskočile Šveđanka Green, Čehinja Lalakova i Talijanka Di Martino.

Naredni nastup Blanka ima već u petak, na prvom mitingu Zlatne lige u Oslu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!