Nogomet

Nema veze ako gube

Dario Dodić • srijeda, 06.12.2006.

Pobjednici su pohvalili svoje momčadi, taktiku, profesionalizam. Poraženi i nisu previše tugovali. Neki se boje Chelseaja, neki su uvjereni u nastavak dobrih igara u Ligi prvaka, a neki su štitili svoje suigrače, koji se i sami znaju braniti, pogocima...

Trener Intera, Roberto Mancini, nije krio optimizam nakon utakmice s Bayernom. Mancio vjeruje da Inter može osvojiti Serie A i Kup te da može daleko u Ligi prvaka, no ipak se nada da im ždrijeb neće donijeti Chelsea: "Ne možemo birati između natjecanja. Inter ima snažnu momčad i možemo biti uspješni u sva tri natjecanja. Bilo bi strašno da ovako rano izvučemo Chelsea, no morat ćemo vidjeti što će nam donijeti ždrijeb. U ovoj fazi natjecanja neće nam biti lako bez obzira koji klub izvučemo", kazao je Mancini.

Roma nije briljirala u pobjedi nad uvjetno rečeno rezervnim sastavom Valencije, no cilj je ostvaren, Rimljani su prošli među najboljih 16 u Ligi prvaka. Trener domaćih, Luciano Spaletti pohvalio je profesionalni pristup svojih igrača, te je zaštitio napadača Mirka Vučinića, koji baš i nije zadovoljio na svom debiju u Ligi prvaka: "Bila je ovo vrlo važna pobjeda za nas. Igrali smo vrlo profesionalno i zasluženo smo se kvalificirali u sljedeći krug. Mislim da je Vučinić odigrao dobro. Momčad je bila vrlo oprezna i kompaktna kako bismo što bolje limitirali njihov napad. Zbog toga su naše napadačke akcije patile", izjavio je Spaletti nakon utakmice.

Liverpool je poprilično oslabljen nastupio protiv Galatasaraya, što se osjetilo i na konačnom rezultatu. Turci su kod kuće slavili s 3:2, no Redsi nisu previše tugovali zbog poraza, što je potvrdio i Jamie Carragher, kapetan u utakmici s Galatasarayem: "Već smo se kvalificirali kao prvi u skupini. Došli smo po pobjedu, no bilo je puno mladih igrača na terenu, bilo je ovo veliko iskustvo za njih. Naravno, to ne znači da nismo razočarani porazom", zaključio je Carragher.

Chelsea je s dva pogotka kod kuće riješio susret s Levskim. Momčad sa Stamford Bridgea završila je prvi krug natjecanja na vrhu skupine, ispred Barcelone. Drugi pogodak za klub Romana Abramoviča postigao je Shaun Wright-Phillips koji je posljednjih dana u medijima spominjan kao potencijalno pojačanje West Hama: "Ne želim otići iz kluba. Ovo je moj prvi pogodak u sezoni i moram vam iskreno reći da mi znači jako puno", izjavio je Wright-Phillips. Potporu njemu i strijelcu prvog pogotka Andriyu Ševčenku izrazio je i Frank Lampard: "Shevu prate određene kritike koje nije zaslužio s obzirom na sve što je napravio u karijeri. Kritike nije zaslužio ni Shaun. Mislim da imamo ono što je potrebno da osvojimo Ligu prvaka. No, nije dovoljno samo pričati o tome, moramo se pokazati na terenu."

Barcelona je tek u posljednjem kolu osigurala prolaz među najboljih 16. Kada je bilo najpotrebnije igrači Franka Rijkaarda pokazali su klasu, a s činjenicom da je Barca zaslužila prolaz pomirio se i trener Werdera Thomas Schaaf: "Barca je u potpunosti zaslužila pobjedu i prolaz u drugi krug natjecanja. Napravili smo puno u ovoj skupini, nažalost nismo uspjeli napraviti senzaciju. Sada nastavljamo u Kupu Uefe gdje ćemo, nadam se, biti uspješniji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!