Zimski sportovi

Byggmark vodi, Kostelić četvrti

Goran Tomičić • subota, 27.01.2007.

Nakon prve vožnje slaloma skijaša u Kitzbühelu vodeći je mladi Šveđanin Jens Byggmark ispred Berthoda i Raicha. Ivica Kostelić je dobro vozio i trenutno je na četvrtoj poziciji...

Byggmark je iznenadio odličnim nastupom. već nakon gornjeg dijela imao je gotovo pola sekunde bolje vrijeme od Raicha, a nakon agresivnog nastupa u donjem dijelu, ušao je u cilj sa sekundom i sedam stotinki prednosti ispred Raicha. Staza je bila mekana, a to je iskoristio Marc Berthod, senzacionalni pobjednik slaloma u Adelbodenu, koji zaostaje 80 stotinki za Byggmarkom. Raich je nakon nekoliko slabih rezultata trećim mjestom potvrdio povratak u dobru formu.

Ivica Kostelić je pokazao da mu odgovara mekana staza te je današnjom vožnjom podsjetio na vrijeme kad je bio jedan od najvećih kandidata za Mali kristalni globus u slalomu. Naš skijaš zaostaje samo 16 stotinki za Raichom i u drugoj vožnji će se boriti za postolje. Težinu staze u Kitzbühelu najbolje potvrđuje podatak da samo Berthod ima zaostatak manji od sekunde. Aksel Lund Svindal je još jednom pokazao da mu je slalom najslabija disciplina, ali trenutno 13. mjesto će mu u drugoj vožnji vjerojatno donijeti bodove važne u borbi za Veliki kristalni globus. Nastup Millera je opet bio nevjerojatan. Promašio je jedna vrata u sredini, ali se vratio i namjeravao završiti utrku, no nakon nekoliko vrata popustio je vez i po treći put ove sezone je izgubio skiju.

Dalibor Šamšal je imao startni broj 82, ali nije uspio završiti svoj nastup. Druga vožnja je u 13:15 sati.

Kitzbühel, slalom, prva vožnja
1. Jens Byggmark (Šve) 50:67
2. Marc Berthod (Švi) 51:47
3. Benjamin Raich (Aut) 51:74
4. Ivica Kostelić (Hrv) 51:90
5. Michael Janyk (Kan) 51:92
6. Andre Myhrer (Šve) 52:23
7. Giorgio Rocca (Ita) 52:28
8. Felix Neureuther (Nje) 52:29
9. Manferd Pranger (Aut) 52:30
10. Mario Matt (Aut) 52:37.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!