Ostali sportovi

Blanka druga u Bruxellesu

Maja Giljanović • nedjelja, 28.01.2007.

Blanka Vlašić podijelila je drugo mjesto na Golden highjump 2007. skakačkom mitingu u Bruxellesu. Hrvatska je rekorderka drugu poziciju podijelila s Bugarkom Venelinom Venevom, a preskočivši 198 cm iz prvog pokušaja popravila je svoj ovogodišnji najbolji rezultat. U trećem pokušaju na visini od dva metra bila je vrlo blizu, ali je letvica nakon kraćeg razmišljanja ipak pala...

Domaća publika je, pak, razdragano pozdravila pobjedu svoje šampionke Tie Hellebaut. 28-godišnja senzacionalna osvajačica zlata na EP u Göteborgu dvaput je popravljala svoj prošlosezonski državni rekord postavljen u dvorani, a trećim uspješnim pokušajem na dva metra zasjela je na čelo svjetske liste vodećih rezultata nove sezone.

"Još uvijek osjećam umor od nedavno realiziranih priprema i dok sam na početku natjecanja imala svježinu i dobro se osjećala, već na visinama iznad 195 centimetara stigao me umor koji je prouzročio i pomanjkanje koncentracije", izjavila je Blanka neposredno nakon okončanja mitinga.

U odnosu na Hustopeč prošlog tjedna (196 cm) ostvaren je mali iskorak što je na tragu očekivanja stručnog stožera iznesenih u četvrtak na konferenciji za novinare u Splitu uoči starta nove sezone.

Spomenimo i da je Šveđanki Kajsi Bergqvist na mitingu u Glasgowu (kvalifikacijama britanskih, njemačkih te švedskih atletičara za dvoransko EP u Birminghamu) za pobjedu bio dovoljan skok preko 195 cm.

Sljedeće natjecanje Blanka će imati 31. siječnja u Goteborgu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!