Zimski sportovi

Moelgg ispred Austrijanaca, Kostelić odličan

Goran Tomičić • nedjelja, 28.01.2007.

Nakon prve vožnje slaloma u Kitzbühelu vodeći je Manfred Moelgg, ispred Prangera i Matta. Ivica Kostelić je i danas vozio jako dobro...

Moelgg je startnim brojem 21 iznenadio odličnim nastupom i pobijedio domaće skijaše. Talijan je krenuo agresivno i već na prvom prolazu imao 46 stotinki prednosti, a do kraja je rutinskom vožnjom zadržao prvo mjesto. Najbolji Austrijanac je Pranger, koji je, nakon niza loših rezultata, iskoristio odlične uvjete na stazi i zaostaje samo 26 stotinki za Moelggom. Mario Matt je vjerojatno u najboljoj formi u reprezentaciji Austrije. Nakon pobjede u superkombinaciji u Wengenu i nekoliko dobrih rezultata u slalomu, u drugoj vožnji ima odlične izglede za pobjedu. Austrijski treneri će teško odabrati skijaše za utrku slaloma na Svjetskom prvenstvu, a to je potvrdio i Schönfelder četvrtim mjestom.

Jučerašnji pobjednik slaloma Byggmark i danas je pokazao da više nije senzacija. Još jednim dobrim rezultatom Raich se vraća u borbu za Veliki kristalni globus.

Danas su skijaši imali odlične uvjete na stazi, a to je iskoristio i Ivica Kostelić, koji je opet u formi u kojoj smo ga gledali kad je bio u vrhu Svjetskog kupa. Danas je sa startnim brojem 14 vozio sigurno i bez rizika te je trenutno na desetom mjestu, ali u drugoj vožnji ima odlične izglede za još jedan dobar rezultat.

Aksel Lund Svindal je na 13. mjestu, i u drugoj vožnji ima mogućnost povećati prednost ispred Millera, koji je opet napravio veliku grešku u gornjem dijelu, ali je završio na 17. mjestu. Druga vožnja počinje u 13:15 sati i biti će jako zanimljiva, jer čak 14 skijaša ima zaostatak manji od sekunde.

Dalibor Šamšal je imao startni broj 81, ali nije uspio iskoristiti odlične uvjete na stazi te nije završio ni današnji nastup.

Kitzbühel, slalom, prva vožnja
1.Manfred Moelgg (Ita) 52:54
2.Manfred Pranger (Aut) 52:80
3.Mario Matt (Aut) 52:93
4.Rainer Schönfelder (Aut) 53:05
5.Jens Byggmark (Šve) 53:06
6.Michael Janyk (Kan) 53:07
7.Marc Berthod (Švi) 53:10
8.Benjamin Raich (Aut) 53:24
9.Markus Larsson (Šve) 53:27
10.Ivica Kostelić (Hrv) 53:33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!