Zimski sportovi

Kildow skinula Götschl

Nikola Božić • nedjelja, 28.01.2007.

Amerikanka Lindsay Kildow pobjednica je današnjeg superveleslaloma u San Sicariju. Renate Götschl nije uspjela uzeti i treću pobjedu zaredom, no drugim mjestom slavi svoje jubilarno 100. postolje u karijeri…

Amerikanka Lindsay Kildow pobjednica je posljednjeg natjecanja uoči predstojećeg Svjetskog prvenstva. Za pobjedu je morala odskijati perfektnu vožnju, budući da je Austrijanka Götschl u životnoj formi. Gornji dio staze Kildow vozi bez greške te nakon prvog prolaza ima uvjerljivo najbolje vrijeme. Nakon posljednjeg prolaza Amerikanki je ostalo samo dvije stotinke prednosti u odnosu na dotad vodeću, no donji dio Kildow vozi najbrže te preuzima trenutno vodstvo.

Od favorita za današnju pobjedu na startu je ostala samo Renate Götschl. Nakon prvog prolaznog vremena Austrijanka je u zaostatku, no on nije nenadoknadiv (devet stotinki sekunde). Srednji dio staze Austrijanka vozi gotovo savršeno, no zaostatak je i dalje minimalan. U donjem dijelu staze Götschl ipak ne uspijeva odvesti kao Kildow te u cilj ulazi sa 17 stotinki zaostatka. Nakon dvije pobjede ovog vikenda Austrijanka se nadala da može uzeti i treću, no jednostavno Kildow je danas bila brža.

Treće mjesto odlazi također u Austriju. Christine Sponring pokazala je kako treće mjesto sa superveleslaloma u petak nije slučajno. Ovaj put zaostatak za najboljom skijašicom je čak i manji, 29 stotinki sekunde. Još jedno iznenađenje s prošlog superveleslalom Kanađanka Britt Janyk, uspjela je ponoviti isti plasman, dakle četvrto mjesto sa zaostatkom od 57 stotinki sekunde. U red iznenađenja možemo uvrstiti i peto mjesto Slovenke Tine Maze, čime je Slovenka ostvarila najbolji plasman ove sezone. Najbolja Švicarka je Nadia Styger na šestom mjestu, dok je najbolja domaća skijašica Lucia Recchia na sedmom mjestu, a ujedno je i posljednja skijašica koja je zaostala za manje od sekundu.

Razočarala je Austrijanka Nicole Hosp lošom vožnjom te je nema među 15 najboljih. Time je izgubila trenutno drugo mjesto u ukupnom poretku superveleslaloma. Razočaranjem možemo nazvati i osmo mjesto Julije Mancuso, koja je nastavila seriju prosječnih rezultata ovog vikenda. Pitanje je da li joj jednostavno ne odgovara ovo skijalište ili je u pitanju pad forme, što bi moglo biti zabrinjavajuće uoči Svjetskog prvenstva.

Na samom vrhu poretka u Svjetskom kupu nije došlo do bitnijih promjena, Götschl je samo povećala prednost u odnosu na konkurenciju. Današnje natjecanje posljednje je uoči Svjetskog prvenstva, koje počinje 3. veljače superveleslalomom za skijaše. Skijašice će na superveleslalom dan kasnije, dakle 4. veljače.

San Sicario, superveleslalom, poredak: 1. L. Kildow (Usa) 1:30,06
2. R. Götschl (Aut) +0,17
3. C. Sponring (Aut) +0,29
4. B. Janyk (Can) +0,57
5. T. Maze (Slo) +0,81
6. N. Styger (Sui) +0,91
7. L. Recchia (Ita) +0,97
8. J. Mancuso (Usa) +1,02
9. M. Holaus (Aut) +1,11
10. K. Vanderbeek (Can) +1,13
10. G. Stechert (Ger) +1,13

Svjetski kup, ukupni poredak:
1. R. Götschl (Aut) 1001
2. M. Schild (Aut) 916
3. J. Mancuso (Usa) 903
4. N. Hosp (Aut) 859
5. L. Kildow (Usa) 808
6. K. Zettel (Aut) 568
7. A. Paerson (Swe) 529
8. I. Jacquemod (Fra) 415
9. T. Poutiainen (Fin) 403
10. S. Zahrobska (Cze) 399
16. A.Jelušić (Cro) 286

Poredak u superveleslalomu (nakon pet utrka):
1. R. Götschl (Aut) 440
2. L. Kildow (Usa) 310
3. N. Hosp (Aut) 227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!