Ostali sportovi

Hrvatska neporažena u Europskoj ligi

Bruno Blumenschein • petak, 28.07.2006.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija je nastavila niz pobjeda u sklopu Europske lige, a za četvrti uspjeh su nadigrali reprezentaciju Turske s 3:1 u španjolskom Valladolidu...

Odličnu formu i kvalitetu, hrvatska je odbojkaška reprezentacija nastavila prikazivati i na drugom turniru Europske lige koji se od petka do nedjelje održava u španjolskom Valladolidu. Današnji protivnik je bila reprezentacija Turske, a izabranici Rade Malevića su došli do važne pobjede 3:1 (26:28, 25:23, 26:24, 25:18) čime smo nastavili niz pobjeda s prvog turnira u Grčkoj.

Već nakon prvog turnira u Grčkoj, europska odbojkaška javnost je Hrvatsku proglasila najugodnijim iznenađenjem sezone, a kako to nije bio kratkotrajan bljesak potvrdila je i današnja pobjeda. Iako nije bilo lagano, Hrvatska je uspjela slaviti nakon skoro dva sata igre i dodatno se približila plasmanu na Final Four koji će se održati u turskom Izmiru 19. i 20. kolovoza.

Prvi set je ponudio najviše neizvjesnosti, a Hrvatska je vrlo lako mogla pobijediti i bez izgubljenog seta. Vrlo brzo su naši odbojkaši preokrenuli početni zaostatak od 0-3 i na tehnički time-out otišli sa vodstvom 16:14. Međutim, tada smo stali i Turska preokreće na velikih 21:24. Kada se činilo već da je prvi set otišao u nepovrat Hrvatska se vraća do 24:24, spašava još dvije set lopte, ali ipak gubi set sa 28:26.

Sličan scenarij se umalo dogodio i u drugom setu kada vodimo 16:12 i nakon povratka na teren opuštanje dovodi Turke do 19:19. Nisu Omrčen i suigrači dozvolili novi preokret te završavaju set sa 25:23. Nastavak je donio istu priču jer Hrvatska ponovno odlazi na tehnički odmor s prednošću (16:11), ali se prednost istopila do 22:21. Nismo tada iskoristili niti dvije set lopte kod 24:22, ali uspjevamo povesti s 2-1 u setovima.

U četvrtom setu Turska je u potpunosti pala i Hrvatska nešto laganije dolazi do konačnih 25:18 i potpisuje svoju četvrtu pobjedu. Sutrašnji protivnik je Estonija koju smo pobijedili u tri posljednja međusobna susreta, a u nedjelju igramo protiv domaćina Španjolske. Završetak turnira u Španjolskoj će označiti i pripreme za treći turnir kojem je domaćin Zagreb (4.-6. kolovoza), a na kojem bi Hrvatska mogla potvrditi plasman među najbolje četiri momčadi Europske lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!