Ostali sportovi

Vlašić četvrta, Hellebaut zlatna

Bernard Jurišić, Bruno Blumenschein • petak, 11.08.2006.

Europsko prvenstvo u atletici je potvrdilo kako je Blanka Vlašić u samom vrhu europskih skakačica u vis. Preskočena visina od 201 centimetra je bila dovoljna za četvrtu poziciju u Europi, dok je veliko iznenađenje zlatna medalja Belgijke Tie Hellebaut koja je tako iznenadila glavnu favoritkinju Kasju Bergqvist na njezinom terenu...

Hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić u švedskom Göteborgu osvojila je neslavno četvrto mjesto, čime joj je izmaknulo još jedno postolje na velikim atletskim natjecanjima.

Blanka je preskočila 201 centimetar i ostala u skupini od četiri atletičarke koje su preskočile tu visinu. Nažalost, kako nije preskočila visinu od 203, ostala je kao najlošija među posljednje četiri i zapela na korak do medalje.

Blanku je medalje koštao jedan neuspješan pokušaj na visini 199 centimetara, dok je sve ostale visine (184, 188, 192, 195, 201) svladala iz prvog pokušaja. Na visini 203, što je inače visina njezinog osobnog rekorda na otvorenom, dva je puta rušila nakon čega je letvicu podigla na 205, ali nije uspjela preskočiti i ostala je četvrta.

Iznenadnu pobjedu i europsku titulu ponijela je je Belgijka Tia Hellebaut, ništa manje iznenađenje nije ni srebro Bugarke Veneline Veneve. Obje su preskočile po 203 centimetra, ostavivši dvije glavne favoritkinje, Blanku Vlašić i Kajsu Bergqvist na 201. Šveđanka je barem dohvatila broncu, naša skakačica ostala je "kratkih rukava".

Bugarska skakačica rušila je letvicu u prvom pokušaju na 203 cm, a Hellebaut bila uspješna odmah na početku. Probala je Veneva doći do zlata preskakanjem visine od 205 centimetara, ali nije uspjela iako je bila jako blizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!