Ostali sportovi

Marion Jones ponovno u Zagrebu

HINA • utorak, 06.06.2006.

Zagrebački atletski miting, ove godine po prvi puta u sastavu IAAF Svjetske atletske serije i sa novim terminom 31. kolovoza, bit će zasigurno najbolje organiziran dosad, kazao je direktor mitinga Dražen Kroupa...

Kako su ulaskom u Svjetsku seriju od strane Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) bitno pooštreni uvjeti organizacije, a povećan je i nagradni fond, zagrebački miting će koštati oko 4.5 milijuna kuna, kazao je Kroupa, dodavši kako će gledatelji na stadionu Mladosti biti ugodno iznenađeni poboljšanjima. Elektronički uređaji zamijenit će u potpunosti dosadašnje table, a gledatelji će na velikom video-zidu moći vidjeti sva bitnija atletska događanja popularnog "Hanžeka", koji se svojom kvalitetom uspio probiti među 23 najveća IAAF mitinga u svijetu. IAAF iznimno cijeni zagrebački miting, nastavio je Kroupa, pa je tako udovoljeno našem zahtjevu da se pomakne termin mitinga u Varšavi, koji je trebao biti dan ranije, te sada nema prepreke da se na stadion Mladosti opet dovedu vrhunska atletska imena.

Slika 1 od 1.

Menadžer mitinga Harry Edletzberger kazao je kako je tri mjeseca prije početka natjecanja teško govoriti o listi imena, no potvrdio je sigurni dolazak Debbie Ferguson, sprinterice sa Bahama, preponaša iz Letonije Stanislasa Olijarsa, a svakako najzvučnije ime je bivša svjetska prvakinja u sprintu Amerikanka Marion Jones. Pri završetku smo pregovora sa negdašnjom najboljom atletičarkom svijeta i ona će najvjerojatnije opet doći u Zagreb, ustvrdio je Edletzberger, izrazivši zadovoljstvo što će zagrebački miting opet imati i jake hrvatske atletičare.

Trenutno najbolja visašica svijeta Blanka Vlašić je još prije mjesec i pol dana potvrdila nastup u Zagrebu, a za očekivati je da će ženski vis opet biti "paradna" disciplina sa najvećim imenima, kao i žensko kladivo u kojem će se našoj rekorderki Ivani Brkljačić nastojati osigurati dostojna konkurencija, kao i hrvatskim juniorskim osvajačima medalja sa svjetskih i europskih prvenstava Danijeli Grgić, Milanu Koturu i Željku Vinceku u trkačkim disciplinama.

Ovogodišnji miting obogatit će i oproštajni nastup hrvatskog rekordera u skoku udalj, a sada glavnog trenera hrvatske atletske reprezentacije Siniše Ergotića, koji je za oproštaj od duge i uspješne karijere najavio da će po posljednji puta pokušati ići dalje od osam metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!