Ostali sportovi

NHL: Bowman pobijedio u svojoj 2000. utakmici

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 27.11.2000.

Sergei Fedorov nije bio ni rođen kada je Scotty Bowman započeo svoju trenersku karijeru. A opet, pomogao je svom treneru uljepšati jedno lijepo dostignuće. Dva gola sjajnog Rusa, uključujući i onaj za pobjedu 28 sekundi prije kraja, pomogla su Red Wingsima svladati Canuckse, i tako na najljepši način uljepšati svom treneru 2000. utakmicu u velikoj trenerskoj karijeri. Između ostalih, Bowmanovi najveći uspjesi su osam osvojenih Stanley Cupova.

Rezultati:

Ottawa at Toronto 4-2
Buffalo at Montreal 5-3
Detroit at NY Islanders 4-3
Los Angeles at Pittsburgh 2-2
Washington at Atlanta 1-2
Tampa Bay at Florida 1-2
Dallas at Columbus 4-2
Phoenix at St. Louis 1-5
Calgary at Colorado 2-3
Anaheim at Edmonton 2-3
New Jersey at San Jose 3-2
Los Angeles at Boston 4-4
Ottawa at NY Rangers 2-3
Phoenix at Philadelphia 2-1
Nashville at Carolina 7-4
Vancouver at Minnesota 2-4

I u subotu je Fedorov bio najbolji igrač Red Wingsa, ovaj put su svladali Islanderse sa 4-3. Fedorov je zabio dva gola i dodao asist, dobar je bio i Lidstrom sa golom i dva asista. Marian Hossa bio je ponajbolji igrač Ottawe u susretu protiv Maple Leafsa, njegov gol i asist pomogli su njegovoj momčadi doći do pobjede 4-2. Usprkos tome što je Montreal uputio 13 udaraca više na vrata Sabresa nego Sabresi na vrata Montreala, Buffalo je slavio 5-3. Satan sa 2 gola i asistom, te Barnes i Dumont sa po golom i asistom predvodili su momčad iz Buffala, koja je nakon slabog starta pronšala kakvu-takvu formu.

Kingsi i Penguinsi niti nakon produžetka nisu odlučili tko je bolji, Pallfy (1+1) i Robitallie (2 asista) kod Kingsa, te Straka i Kovalev sa svojim golovima bili su najbolji igrači svojih momčadi te večeri. Starsi su put do nove pobjede našli u Columbusu, prvenstveno zahvaljujući Modanu i Lehtinenu (oba 1+1). St. Louis je bio prilično (čitaj: 5-1) uvjerljiv protiv Kojota, dok je sjajni Anson Carter (2+1) predvodio Oilerse do pobjede protiv Moćnih Pataka iz Anaheima.

Tri igrača Colorada bila su dovoljna za pobjedu protiv Calgary za koji je Marc Savard zabio dva gola: Joe Sakic s golom i dva asista, Alex Tanguay s tri asistencije te Milan Hejduk sa dva gola (uključujući i pobjednički u produžetku) predvodili su Lavinu do nove pobjede. Da su Devilsi pametno investirali svoje novce, Jasno Arnott je pokazao i u svojoj trećoj utakmici za prvake: gol i asist sjajnog centra koji je potpisao za New Jersey prije 10-ak dana bili su dovoljni Devilsima da prebrode prepreku zvanu San Jose.

Kingsi su svoj drugi remi ovog vikenda zabilježili u Bostonu odigravši s Bruinsima 4-4. Pallfy (2+1) i Robitallie (1+1) bili su po običaju najbolji kod Kingsa, dok je Kovalenko zabio dva gola i dodao asist za momčad iz Bostona. Rangersi su konačno pobijedili jednu jaku ekipu, sa 3-2 su bili bolji od Ottawe u Madison Square Gardenu. Messier je zabio svoj deseti gol sezone, čime je usutkao neke koji su govorili kako je star i kako neće zabiti niti deset golova u cijeloj sezoni, Theo Fleury je dodao 2 asista za Rangerse.

Povratak Seana Burkea na vrata Kojota bio je ključan za Phoenix u dvoboju protiv Flyersa. Burke je obranio 35 od 36 udaraca, dok je Wilson zabio odlučujući gol u trećoj trećini i tako pokvario povratak Johna Leclera u momčad iz Philadelphie. Nashville je u utakmici s puno golova (11) svladao Carolinu. Randy Robitallie (čini se da ima nešto u tom prezimenu) je zabio dva gola i imao asist, Cliff Ronning je imao tri asista kod Predatorsa, i Martin Gelinas (2+1) bili su najraspoloženiji igrači svojih momčadi te večeri.

Antti Laaksanen postao je dio povijesti momčadi iz Minnesote: prvi je čovjek koji je zabio hat-trick za tu ekspanzijsku momčad i tako ju doveo do pobjede protiv Canucksa. "Imao sam dobar osjećaj prije utakmice, ali svi su žestoko radili na ledu večeras i od tuda su došli naši golovi", skroman je bio junak večeri u Minneapolisu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!