Ostali sportovi

NFL: Porazi prošlogodišnjih sudionika Super Bowla

Tomislav Pacak • utorak, 28.11.2000.

Aura nepobjedivosti St. Louis Ramsa je nestala onog trenutka kad se ozlijedio Kurt Warner. Više ne mogu pobijediti ni u svojoj dvorani, izgubili su tri utakmice zaredom u St. Louisu, nakon 14 pobjeda u nizu. Rezervni QB Trent Green ipak nije bio kadar zamjeniti prošlogodišnjeg MVP-a regularne sezone i Super Bowla, Kurta Warnera. Naime, Ramsi su do ozljede Warnera bili uvjerljivo najjača momčad lige, bez poraza, a poslije te nesretne utakmice u Kansas Cityu imaju dvije pobjede i četiri poraza. New Orleans Saintsi su pobjedom protiv Ramsa zasjeli na prvo mjesto u NFC West, ali vjerojatno ključna utakmica bit će ona između ove dvije momčadi u zadnjem kolu, na Badnjak u New Orleansu.

Rezultati:

New England at Detroit 9-34
Minnesota at Dallas 27-15
Pittsburgh at Cinncinati 48-28
New Orleans at St. Louis 31-24
Chicago at NY Jets 10-17
Buffalo at Tampa Bay 17-31
Philadelphia at Washington 23-20
Cleveland at Baltimore 7-44
Atlanta at Oakland 14-41
Miami at Indianapolis 17-14
Kansas City at San Diego 16-17
Denver at Seattle 38-31
Tennessee at Jacksonville 13-16
NY Giants at Arizona 31-7
Green Bay at Carolina 14-31

Rezervni QB New Orlensa, Aaron Miller, odigrao je sjajnu utakmicu za Saintse, u svom prvom startu dodao je za TD, te i sam imao jedan trk za TD. "Aaron je sjajan talent. Pričao sam cijeli tjedan kako se ljudi uvijek brinu kad moraš staviti rezervnog QB-a u momčad, ali ovaj dečko je stvarno hladan i smiren", pohvalio je svog igrača trener Saintsa Jim Haslett. Warner, koji je sve poraze svoje momčadi morao gledati s klupe, poslije utakmice dao je slijedeću izjavu: "Defintivno želim biti tamo na terenu. Umoran sam od poraza, baš kao i svi ostali." Dobra vijest za navijače Ramsa jest da se Warner vrlo vjerojatno vraća u momčad slijedeće nedjelje, kada "Ovnovi" idu u goste Carolini gdje će pokušati uzvratiti domaćinima za poraz prije par kola.

U vrlo važnoj utakmici u najjačoj diviziji lige, AFC East, Miami je teško, ali zasluženo svladao Coltse u Indianapolisu. Miami je tako ostao prvi u diviziji, s omjerom 9-3, dok ih slijede Jetsi, Coltsi i Billsi. Sjajno su igrali Damon Huard, i naravno obrana Miamija, ponajbolja u ligi, koja je dopustila Coltsima samo 14 poena, što je najmanje za Peytona Mannina i društvo ove sezone.

Poraženi su i drugi finalisti prošlosezonskog Super Bowla, Tennessee Titansi, i to od ove sezone ne baš previše dobrih Jaguarsa. Mike Hollis zabio je pobjednički FG na isteku vremena, dok je malo prije toga Al Del Greco promašio FG sa 28 yardi za Titanse. To je Del Grecu druga utakmica sezone u kojoj je svojim pogrešnim kickovima iznevjerio svoju momčad. RB Jaguarsa, Fred Taylor, istrčao je 104 yarde, što mu je šesta utakmica zaredom s preko 100 yardi.


U svom prvom NFL startu, Aaron Brooks bio je ključni "Svetac" za pobjedu protiv Ramsa

Možda QB Steelersa i općenito napad i nisu tako loši kao što neki kritičari pričaju. Što se ne može reći i za obranu Bengalsa. QB Pittsburgha Kordell Stewart odigrao je najbolju utakmicu sezone, imavši tri TD dodavanja, što mu je jedno TD dodavanje manje nego cijele sezone. Steelersima je to bio najveći broj poena koje su postigli ove sezone (48). Buffalo je prekinuo svoj niz od četiri pobjede zaredom porazom u Tampa Bayu. Najbolji igrač utakmice bio je RB Buccanersa, Warrick Dunn sa 106 istrčanih yardi, i dva TD polaganja.

Philadelphia je također osvojila važnu pobjedu, nanijevši Redskinsima i treći poraz u zadnje četiri utakmice. Fenomenalan je bio QB Eaglesa Donovan McNabb, zapravo je sam bio cijeli napad Eaglesa. Dodao je za 137 yardi, i sam je istrčao 125 (!). McNabb je vodeći QB lige po istrčanim yardama ove sezone, kada on trči, Philadelphia kao da ima još jednog running backa. "Može trčati s loptom. Može dodati loptu. Čita odlično obranu. Radi sve što možeš očekivati od 6-7 sezona iskusnog QB-a. A ovo mu je tek druga sezona.", hvalio je svog suigrača RB Stanley Pritchett.

San Diego ipak neće završiti sezonu bez pobjede kao prva momčad u povijesti NFL-a. "Zrtva" su bili Cheifsi iz Kansas Citya, kod kojih je ozlijeđenog QB Elvisa Grbca zamijenio vremešni (44 godine) Warren Moon, ne baš previše uspješno. Pobjednički FG za Chargerse zabio je John Carney s udaljenosti od 52 yarde, 2:17 prije kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!