Košarka

NBA: Arenas ponovno najbolji na Istoku, Boozer na Zapadu

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 18.12.2006.

Gilbert Arenas i Carlos Boozer igrači su tjedna. Arenas je tjedan završio spektakularnim dvobojem protiv Lakersa, dok je Boozer aktivno sudjelovao u odličnom tjednu svojih Jazzera...

Kada je nedjelja otkucavala svoje posljednje sekunde, NBA je dobila svojeg igrača tjedna. I bez učinka od 60 poena vjerovatno bi se Arenas našao među laureatima. 13. prosinca Denveru je ubacio 34 poena uz pet asistencija, četiri skoka i četiri ukradene lopte. Dva dana poslije aktualnim prvacima NBA lige, Miami Heatu, ubacio je 27 poena uz šest skokova i šest asistencija. Potvrdu odličnih nastupa dobili smo sinoć kada je Lakersima ubacio 60 poena uz osam skokova i osam asistencija za svoj učinak karijere te petnaesti učinak svih vremena u NBA-u.

Carlos Boozer je 13. prosinca Clippersima zabio 28 poena uz 15 skokova i četiri asistencije. Dva dana kasnije Sacramentu je zabio 14 poena uz 11 skokova, da bi tjedan završio protiv Indiane uz učinak od 18 poena i 11 skokova. Svoj Utah vodio je do scorea 18-6. Na Zapadu mu je prijetio Kobe Bryant, ali glasači su se ipak odlučili za Boozera.

Osim igrača tjedna, Utah se može pohvaliti i s novim dostignućem Jerryja Sloana koji je u pobjedi 101:79 protiv Dallasa došao do svoje 1000. pobjede u karijeri. Do sada je bio trener u 1663 utakmica. Tek je peti trener u povijesti NBA koji je prešao magični broj od 1000 pobjeda u karijeri. Petnaest puta sudjelovao je u playoffu dok je dva puta bio u finalu NBA lige sa Utahom protiv tada nepobjedivih Bullsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSkrolNBA

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!