Zimski sportovi

Mancuso vodi, Jelušić bez druge vožnje

Goran Tomičić • subota, 10.03.2007.

Amerikanka Julia Mancuso vodeća je nakon prve vožnje veleslaloma u Zwieselu, ispred Poutiainen i Kirchgasser. Start utrke je bio dva puta odgođen zbog magle na stazi, a skijašice su i tijekom nastupa imale problema zbog loše vidljivosti...

Mancuso je još jednom pokazala odličnu veleslalomsku formu i stigla do prednosti koja može biti presudna u borbi za Veliki kristalni globus, ako sačuva vodstvo u drugoj vožnji. Tanja Poutiainen sa startnim brojem šest imala je lošije uvjete na stazi od Amerikanke, ali uspjela je ostvariti dobar rezultat. Na prolazu je bila 12 stotinki brža od Mancuso, ali do kraja nije uspjela održati ritam te zaostaje 16 stotinki. Nakon pobjede u Sierra Nevadi, novi dobar rezultat ostvarila je Michaela Kirchgasser, koja je na prolaznom vremenu zaostala 23 stotinke za Mancuso, a taj zaostatak je održala do kraja.

Nicole Hosp je na šestom mjestu, a za Mancuso zaostaje 77 stotinki i u drugoj vožnji će morati agresivno voziti. Današnja utrka mogla bi biti ključna za rasplet u borbi za ukupnu pobjedu, jer je Marlies Schild tek na 11. mjestu sa sekundom i 17 stotinki zaostatka, i također će u drugoj vožnji pokušati agresivnom vožnjom što više smanjiti prednost Mancuso. Goetschl je na 21. poziciji, te ima najmanje izglede za osvajanje Velikog kristalnog globusa. Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti Meissnitzer na 14. mjestu, te talentirane Weirather, Leinonen i Fernsebner, koje su se plasirale na posljednje tri pozicije koje vode u drugu vožnju.

Nastupila je i Ana Jelušić, sa odličnim startnim brojem 35, do kojeg je stigla zbog 400 osvojenih FIS bodova, ali unatoč solidnom nastupu nije se uspjela plasirati u drugu vožnju.

Druga vožnja je na rasporedu u 13:15 sati.

Zwiesel, veleslalom, prva vožnja
1. Julia Mancuso (SAD) 55:28
2. Tanja Poutiainen (Fin) + 0:16
3. Michaela Kirchgasser (Aut) + 0:23
4. Elisabeth Goergl (Aut) + 0:29
5. Genevieve Simard (Kan) + 0:48
6. Nicole Hosp (Aut) + 0:77
7. Anna Ottosson (Šve) + 0:97
8. Andrea Fischbacher (Aut) + 0:98
9. Karen Putzer (Ita) + 1:09
10.Anja Pärson (Šve) + 1:15
...
38.Ana Jelušić (Hrv) + 2:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!