Košarka

Aco: "Osvojit ćemo naslov prvaka"

Bojan Poturica • subota, 14.04.2007.

Nakon velike pobjede Zadra u Domu Dražena Petrovića, novi trener gostujuće momčadi Aleksandar Petrović u potpunosti je "dominirao" pored Dražena Anzulovića pred "sedmom silom"...

Povratak u dvoranu u kojoj je doživio mnogo lijepih i mnogo ne toliko lijepih uspomena, ostat će dugo u sjećanju Aci Petroviću. Njegov Zadar nadigrao je Cibonu te je potpuno zasluženo pobijedio domaću momčad koja u završnici nije imala nikakve ideje i koja zbog nedostatka lidera može dopustiti da Bariša Krasić pokuša realizirati tri uzastopna napada u posljednjim minutama. Čast Bariši na hrabrosti, šteta za navijače Cibone što i njegovi suigrači nisu imali "muda".

Aco je nakon pobjede svoje momčadi vodio glavnu riječ u press centru dvorane koja nosi ime po njegovom bratu. Njegov kolega i protivnik u večerašnjem susretu, Dražen Anzulović, mogao je samo gledati i slušati Acine samouvjerene izjave koje nakon ove pobjede imaju i glavu i rep.

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Svoj show je Aco započeo analizom utakmice: "Pobijedilo je zadarsko srce nakon što smo imali dosta problema u prvih 25, 30 minuta. Međutim, strpljivošču i pameću doveli smo Cibonu u situaciju u kakvoj se ona ne voli nalaziti, a to je da bude u egalu u posljednjih 5-6 minuta. Mi smo bili kvalitetniji na kraju, bili smo u boljem tonusu, što je sasvim razumljivo nakon što se vratite sa zaostatka od 13 koševa."

Cibona se definitivno ne voli naći u situaciji u kojoj se našla u posljednjih pet minuta jer nema dovoljno kvalitetnog i sportski drskog igrača koji će preuzeti odgovornost. Zadar je pak to imao u nevjerojatnom Carlu Englishu koji je postigao 30 od svoja 33 koša u drugom poluvremenu. "Mi u momčadi imamo poprilično jasnu sliku tko što radi. Stoga si mogu dozvoliti luksuz da čekamo Englisha koji je jedan od najboljih svjetskih šutera. Dočekali smo ga nakon što smo istrpili neke mnoge njegove promašene i nerezonske šuteve, ali nakon što je pogodio nekoliko šuteva, otvorilo mu se. Na početku smo pokušali igrati pod koš na Lalića i Gečevskog, a u završnici smo odigrali dobru obranu i Zadar je zasluženo pobijedio", rekao je Aco.

"Zula" je priznao da je Zadar večeras bio bolji: "Čestitam Aci i Zadru na pobjedi jer su bili pametniji. Jedna ozbiljna ekipa si ne može dozvoliti da vodi 13 razlike skoro osam minuta prije kraja i potom omogući protivniku da se lagano vrati u utakmicu. U tim smo trenucima imali sve, ali smo prestali trčati, izgubili smo nekoliko lakih lopti i počeli smo se oslanjati na šut izvana, a to se pokazalo katastrofalno za našu ekipu. Zadar je bio pametniji, iskoristio je naš nekontinuitet, iskoristio je naše probleme s Rozićem (zadobio udarac nakon kojeg je dobio vrtoglavicu) i Wisniewskim (nije trenirao cijeli tjedan). Mi nismo imali dovoljnu širinu i kvalitetu da dobijemo večeras Zadar. English je imao puno više prostora u drugom poluvremenu, a to je razlog i naše nedovoljne aktivnosti i njegove kvalitete."

I to je bilo sve što je "Zula" rekao. Aco je nastavio gdje je stao: "Mislim da je ovog trenutka Zadar puno raznovrsniji od Cibone iz razloga što ima i unutarnju i vanjsku igru. Lalić i Gečevski su apsolutno najbolji centarski par u Hrvatskoj. Imao sam problem s činjenicom da je Ćolak bio van stroja mjesec dana, pa nam još uvijek ne daje onoliko koliko može kao rezervni centar. To je naša najveća prednost. Kad se Vladović i Stipčevič dignu kondicijski i ukoliko osposobimo još jednog igrača za rotaciju, mislim da ćemo biti glavni favoriti za naslov prvaka. Cibona to sigurno nije i ne može biti protiv ovakvog Zadra. Sad igramo sedam utakmica zaredom kod kuće, raspored je na našoj strani. Moramo se pobrinuti da ne krenemo u kontra smjeru i da stišamo zadarsku euforiju kako se ne bi dogodilo neko iznenađenje u laganim utakmica, tipa poraz od Borika."

Trener Zadra je potom još dodatno "potpalio vatru": "Cibona je mirna. Uzela je dosta bodova u NLB ligi. Da iduće tri godine ne budu nezanimljive mi ćemo uzeti prvenstvo pa ćemo se približiti na nekoliko bodova kako bismo sljedeće sezone pokušali napraviti bolje rezultate i time se približili trogodišnjem ugovoru za Euroligu."

Na kraju je Aco još jednom pohvalio svoju momčad, te je još jednom najavio Ciboni što ju očekuje: "Moram priznati da nikad u karijeri nisam imao skupinu igrača, od stranaca do hrvatskih igrača, koji me u svakom trenutku gledaju otvorenih očiju i ušiju. To je za mene najveće zadovoljstvo jer znam da sve što im govorim pada na plodno tlo. Prije četiri tjedna, Zadar je bio u velikoj krizi, a sada je Zadar sticajem okolnosti glavni favorit za naslov prvaka. Cibona sad mora osvajati prvenstvo u Jazinama, tj. mora nas dobiti u Zadru, a ja im poručujem da to neće biti nimalo lako."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSkrolHKL
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!