Ostali sportovi

Blanka: "Atmosfera u Zagrebu je posebna"

Tomislav Pacak • srijeda, 30.08.2006.

Kako ih je zgodno najavio glasnogovornik mitinga, "tri Gracije iz Croatije" - Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić i Danijela Grgić, bit će glavni hrvatski aduti na sutrašnjem "Hanžeku". Dakako, najviše se očekuje od prve heroine hrvatske atletike, Blanke Vlašić...

Ivana Brkljačić vjeruje kako bi mogla dobrim rezultatom završiti sezonu, ali zna da je konkurencija izrazito jaka: "Nadam se dobrom rezultatu, da završim sezonu s jednim lijepim hicem, to će mi biti motivacija za iduću sezonu. Konkurencija je fantastična, nadam se dobroj atmosferi. Tri Ruskinje su na 76 metara, Njemica je u dobroj formi, pa bi se moglo dogoditi da se dogodi veliki rezultat u bacanju kladiva sutra. Meni je čast sudjelovati u takvom događaju."

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Mlada Danijela Grgić je već ostvarila zacrtano ove sezone (svjetska juniorska prvakinja), ali se nada da je ostalo dovoljno snage za "Hanžek": "Dobro se osjećam, jako se veselim nastupu na Hanžeku. Ne mogu obećati kakva će to biti utrka, ali dat ću sve od sebe. Nisam očekivala da ću imati važnu ulogu u utrci već ove godine, a tu je i europska prvakinja. Ja sam ove godine ostvarila ono što sam sanjala da ću napraviti. Drago mi je što ću nastupiti pred svojom publikom, trčat ću svoju utrku i neću se obazirati na protivnice. Ne mogu reći kakav će biti rezultat, mogu samo reći da ću dat sve od sebe."

Po svom starom običaju, Blanka Vlašić nije se htjela baviti prognozama, tek je poželjela lijepo vrijeme, što će se prema prognozama i dogoditi: "Nadam se da neće biti kiše. To puno znači za miting, ne samo za moju disciplinu. Veseli me što je puno karata prodano, nadam se da će se ponoviti atmosfera od 2003., tada je bilo zaista posebno. Ne volim ništa prognozirati, Zagreb mi je posebno drag. Dat ću sve od sebe, nadam se skoku iznad dva metra, ne znam što drugo očekivati. Ako bude dobro vrijeme, mogli bi srušiti rekord mitinga. Konkurencija je jaka, klasična kao i na svakom natjecanju. Nedostaje jedino Hellebaut, no ne zna što propušta, atmosfera u Zagrebu je zaista posebna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!