Ostali sportovi

Hanžek iznad finala SP-a

Tomislav Pacak • četvrtak, 31.08.2006.

Prošle godine smo oprostili, ove nećemo. Organizatori "Hanžeka" još su jednom odlučili Sportnet.hr gurnuti u drugi plan, postavivši tako svoj miting ispred finala Svjetskog prvenstva, finala Davis Cupa i mnogih drugih svjetskih događaja na kojima je Sportnet.hr sudjelovao kao akreditirana redakcija. Oni ne žele nas, ne želimo ni mi njih - Sportnet.hr danas NEĆE izvještavati s Hanžekovićevog memorijala...

Prošle godine, redakcija Sportnet.hr izričito je tražila foto akreditacije za atletsku stazu, no organizatorima su važniji bili - svi drugi. Opravdavajući se malim brojem takvih akreditacija, organizatori su Sportnetovu želju ignorirali i poslali nas na tribine. U redu, odlučili smo im dati godinu dana da nas bolje upoznaju, da možda ove godine budu malo bolje organizirani. Prevarili smo se, iako su se, u konačnici, prevarili - oni.

Ove smo godine upozorili organizatore da nećemo pratiti Hanžek ne dobijemo li foto akreditaciju uz atletsku stazu, a dan prije mitinga smo pri dijeljenju akreditacija dobili uvjeravanja gospođe zadužene za podjelu istih kako će nas na stadionu Mladosti čekati željena akreditacija, uz već dobivene novinarske akreditacije.

Međutim, nakon što je naša ekipa s punom opremom došla na stadion, nije ih dočekala željena akreditacija. Navodno, Sportnet.hr je "na čekanju". Možda smo organizatorima Hanžeka nepoznati, što je zanimljivo s obzirom da je:
a) Sportnet.hr bio jedina hrvatska internet redakcija akreditirana za SP u nogometu, uključujući finale i utakmicu za 3. mjesto najvećeg sportskog događaja godine; te akreditacije dijelila je izravno FIFA, nakon detaljne analize portala.
b) Sportnet.hr bio akreditirana redakcija za mnoge velike sportske događaje, bilo u Hrvatskoj bilo u svijetu (primjerice, finale Davis Cupa u Bratislavi, EP u Portugalu...)

Očito, Hanžekovićev memorijal je iznad svega toga. Iako je upravo Sportnet.hr mjesto gdje bi fotografije mogle najbolje doći do izražaja, kroz foto-galerije i izvještaje, organizatorima je važnije dodvoriti se medijima koji će objaviti možda jednu fotografiju, a Sportnet gurnuti sa strane, na tribine. Uostalom, tko je njima Sportnet?

Mi smo samo najposjećeniji sportski portal u regiji, portal koji izvještava sa svih prvoligaških terena uživo, portal koji brine o manjim sportovima, portal koji nudi samo istinu i portal na kojem nema žutila. Možda smo zbog toga, okrenutosti samo prema sportu, manje vrijedni organizatorima Hanžeka, ali na temelju toga smo izgradili reputaciju među Vama, vjernim čitateljima, i među sportašima i sportskim djelatnicima koji su prepoznali naš pošten rad.

Organizatori Hanžeka imali su za to godinu dana, očito im nije bilo dovoljno.

Možda im ovo bude upozorenje, možda iduće godine dobijemo akreditaciju koju zaslužujemo. Zbog sporta, zbog Blanke, zbog Danijele, zbog Ivane, zbog Vas, žao nam je što nećemo imati izvještaj s ovogodišnjeg Hanžeka.

Ali krivca treba tražiti kod organizatora, kod voditelja PR-a, Hrvoja Sliškovića, kod cijele 'svite' kojoj nismo dovoljno važni. A važni smo im za objavu promotivnog press materijala kojeg su nam uredno slali danima uoči mitinga i kojeg smo iz dana u dan objavljivali.

Sportnet.hr neće izgubiti svoje vjerne čitatelje zbog ovog poteza, a da li je baš svejedno i organizatorima ovog mitinga, vidjet ćemo uskoro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!