Nogomet

Mourinho opet vidi urote

Tomislav Pacak • srijeda, 13.09.2006.

Nikad kraja kontroverznim izjavama Josea Mourinha koji smatra kako cijela Europa samo razmišlja kako naškoditi njegovom klubu. Pobjeda od 2:0 protiv Werdera u prvom kolu Lige prvaka nije ga previše zadovoljila jer je u svome tome vidio - Uefinu urotu...

Naime, portugalskog stručnjaka zasmetala je činjenica da su četiri važna igrača Chelseaja (Terry, Lampard, Drogba, Cole) dobili žute kartone, a iako je pažljivao birao riječi, Mourinho je dao do znanja kako je njegovo mišljenje da Uefa nema iste kriterije za sve.

"Ne želim previše pričati o tome jer sam već pričao protekle tri godine. Ali realnost je, kada pogledate, da Barcelona nema niti jedan žuti karton, Bayern ima jedan, Liverpool niti jedan, Valencia jedan, Roma jedan, a Chelsea četiri. Mislim li da je to nasilje? Ne.", izjavio je Mourinho nakon utakmice. Naravno, 'previdio' je činjenicu da je, na primjer, Inter dobio četiri žuta kartona na gostovanju kod Sportinga, a i krivo je izbrojao kartone Valencije (zapravo su bila dva).

Bitno je samo da se opet netko urotio protiv njega i njegove momčadi, makar je i sam objasnio kasnije zbog čega toliki kartoni: "Razlika između lake i teške skupine je što u lakoj skupini ne dobivate žute kartone jer su utakmice mekane, nema toliko pritiska. U velikim utakmicama je napeto i dobivate više žutih kartona."

To, dakako, objašnjava kako je Barcelona prošla s Levskim bez kartona, ili Bayern protiv Spartaka s jednim, no Mourinho je ipak prvo 'okrznuo' Uefu za različit tretman...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!