Tenis

ATP Masters kup: Samprasov povratak

Ivor Krapac • četvrtak, 30.11.2000.

Drugi dan ATP Masters kupa u Lisabonu donio je pobjede dvojice Rusa - Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, te puno bolje izdanje Pete Samprasa u odnosu na "horror" protiv Lleytona Hewitta.

Kafeljnikov je otvorio svoj nastup u zelenoj skupini uspjehom protiv Magnusa Normana, koji je vlastitim propustima pridonio slavlju "kockara iz Sočija". Norman je, nakon što je "breakom" kod 4:4 došao do prvog seta, imao dvije velike prilike okončati meč u drugom - prvo je kod 4:3 izgubio igru ranije stečenu prednost jednog "breaka", a zatim propustio 15:40 i mogućnost da dođe do servisa za meč. Nakon toga, Kafeljnikov se, "vraćen u život", rezultatom 7:5 dovukao do trećeg seta, gdje je, potpuno slomivši protivnika, dovršio posao s glatkih 6:1. Pri rezultatu 5:1 Kafeljnikov je zamalo "nastradao", upao je u probleme zbog boli u desnoj ruci, no, zahvaljujući liječničkom "time-outu" i uspješnoj reakciji fizioterapeuta, uspio je bez većih problema okončati meč.

U crvenoj skupini već su odigrani mečevi 2. kola.
Pete Sampras je ubilježio prvu pobjedu, poslavši Alexa Corretju na korak do izlaznih vrata. Premda nije blistao, uspio se koncentrirati kad je bilo najpotrebnije, u "tie-breaku" prvog i završnici drugog seta. U prvom je Sampras pri rezultatu 6:5 propustio 40:15, te je s nekoliko slabijih voleja, koje je Corretja kaznio dobrim prolazima, zakomplicirao situaciju pruživši suparniku dvije set-lopte, no u oba se slučaja uspio izvući dobrim servisom. Nakon što se uspio spasiti, Sampras je bio vrlo uvjerljiv u 13. igri. Drugi je set riješen u samoj završnici, Corretja je popustio u najnezgodniji trenutak, pri zaostatku 5:6. Sampras je uspješnom forhend-paralelom iskoristio svoju prvu meč-loptu, pokazavši naznake vraćanja u svoje pravo, opasno izdanje. Protiv Marata Safina će morati pružiti sve što trenutno može, inače mu "visi" plasman u polufinale.

Safin je prošao neokrznut protiv Lleytona Hewitta, pa se sad, nakon druge pobjede, nalazi na pragu poluzavršnice. U prvom je setu Safin prvi priprijetio, kod rezultata 1:1 Hewitt je uspio spasiti 15:40. U devetoj igri, međutim, spasa nije bilo, pa je Safin, nakon prvog "breaka" u meču, rutinski odservirao za prvi set. Druga je dionica bila puno turbulentnija, Safin je već na samom početku oduzeo Hewittov servis, no tada lošom igrom sam vraća Hewitta u meč. Kod 3:3 opet je popustio Australčev početni udarac, ali opet Safin stvari vraća vrlo brzo u "egal", gubi prednost za 4:4. U slijedećoj igri Rus uspijeva doći do, pokazalo se kasnije, odlučujuće prednosti, trećim "breakom" u setu osigurava servis za meč. Tu, nakon uspješne koncentracije u izmjeni strana, Safin više nije popustio, pa će Hewitt priliku za polufinale morati tražiti protiv Corretje.

Rezultati:

Crvena skupina:
Pete Sampras(SAD) - Alex Corretja(Špa) 7:6(2),7:5
Marat Safin(Rus) - Lleyton Hewitt(Aus) 6:4,6:4

1. Marat Safin(Rus) 2 0
2. Lleyton Hewitt(Aus) 1 1
3. Pete Sampras(SAD) 1 1
4. Alex Corretja(Špa) 0 2

Zelena skupina:
Jevgenij Kafeljnikov(Rus) - Magnus Norman(Šve) 4:6,7:5,6:1

1. Andre Agassi(SAD) 1 0
2. Jevgenij Kafeljnikov(Rus) 1 0
3. Magnus Norman(Šve) 0 1
4. Gustavo Kuerten(Bra) 0 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!